ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Имате ли настинка не влизаите в сауна

Простуди ли се някой човек веднага се намират доброжелатели, които да се опитвата да му помогнат да оздравее с различни съвети и рецепти, не всички от тях обаче може да помогнат. Ето кой са правилните съвети и кой не:

Това, което наричаме простуда или настинка си е всъщност респираторно заболяване, предизвикано от вируси или бактерии, а те са заразни. Само ни се струва, че причината за болките в ставите и мускулите е силното преохлаждане. То просто провокира „разбесняването” на болестотворните организми.

Много хора дават съвети да се пие горещ чай с лимон. Това на теория е вярно, но на практика не е, защото много от нас не умеят да приготвят това лекарство по правилата. Витамин С, които се съдържа в лимона лесно се разрушава под въздействието на светлината и високата температура. Затова за да бъде напитката полезна лимона трябва да се добави не във врялата запарка, а в леко позастиналия чай и веднага да се изпие.

Други хора смятат, че при настинка трябва да се пие бульон. Бульонът обаче не е нищо друго освен гореща течност което разбира се значи, че и той както и билковата отвара притежава свойството да разрежда и ускорява отхрачването на белодробните секрети. Лекарите не са установили пиенето на бульон да има някакви други ползи за здравето ни.

Някои хора смятат, че водката и ракията са полезни при настинка, това обаче не е така. Те само разширяват кръвоносните съдове, което само създава усещането за сгряване отвътре. Тези напитки изобщо не са полезни, тъй като е добре известно, че алкохолът подтиска имунната система. Лекарите препоръчват на тези, които са премръзнали и искат да се стоплят да пиинат малко сгрято червено вино то е далеч по-полезно от ракията и водката.

Има хора, които може да ви посъветват при настинка да идете на сауна. Това обаче е много погрешно, тъй като повишената температура е противопоказание номер едно, че не трябва да влизате в сауна. Лекарите съветва, че може да посетите сауна десетина дни след като ви е свършила настинката иначе може много да навредите на здравето си.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *