Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Спрете да се подмладявате: Защо е по-добре да изглеждате на толкова на колкото сте?

Много жени боядисват косата си и хабят по едно шише фон дьо тен, за да заличават бръчките

подмладяване
Бръчките не са присъда, а сила!

Колко усилия, колко разходи, и всичко това за да изглеждат не на толкова, на колкото са в действителност. Но когато една социална група стане невидима, това показва, че тя има проблеми.

Има едно нещо, с което всички можем да се съгласим: стареенето не е лесно за жените. Те са под натиска на идеята, че красотата е равна на младост, а младостта е сила. Това е двоен удар: възрастов и сексиски едновременно.

Как повечето жени се справят с остаряването? Не пестят от всякакви продукти против стареене. Боядисват се или лъжат за възрастта си. Минават на диети, правят гимнастика, помпат мускули и пълнят бръчки с ботокс.

Тези стратегии могат да бъдат много ефективни и е ясно защо го правят. Но опитът на възрастна жена да се подмлади често изглежда така, все едно сумо борец се пробва да играе балет.

В такова поведение се корени срам от нещо, от което наистина не е нужно да се срамуваме. И от тук идва дискриминацията, която го прави необходимо.

Външният вид има значение. Красотата е приятна за окото. Но обсебеността на обществото от това как изглежда жената не е толкова свързана с красотата, колкото с подчинението (това, което не отговаря на стандартите, трябва да бъде скрито) и властта.

Аштън Епълвайт

Какво трябва да правят жените?

Празнувайте промените във външния вид, включително и бръчките, съветва авторката на статията Аштън Епълвайт*.

Можем да променим възгледа за себе си и един за друг, и да оценим това, което имаме.

Откъде да започнем?

ИЗПОЛЗВАЙТЕ НАТРУПАНОТО: ВЪЗРАСТТА НИ ОБОГАТЯВА

Наистина ли мислим, че сме се превърнали в „най-лошата версия на себе си“ с възрастта? По-малко интересни, по-малко изобретателни в леглото, по-малко значими от онези, които сме били преди? Ако мислим така, тогава кой ни е внушил тези идеи и с каква цел?

Разбира се, с възрастта губим нещо, но това дава и предимства: разкриването на нашата индивидуалност, увереност, собствената ни визия, разбирането за себе си. По-лесно ни е да управляваме емоциите. Ние сме по-малко загрижени за мнението на другите, и тази независимост ни дава такава свобода! За много жени (и мъже) този период е най-щастлив.

НАУЧЕТЕ СЕ ДА БЪДЕТЕ ПО-ЩЕДРИ КЪМ ДРУГИТЕ И КЪМ СЕБЕ СИ

Вместо да се ядосвате на отражението в огледалото, не би ли било по-добре да си припомните нещо красиво, нещо хубаво, което сте постигнали или ви се е случило? Например, актрисата Франсис Макдорманд се смее, че дължи вертикалните бръчки по бузите на сина си Педро, който в продължение на 27 години я принуждава да възкликва по няколко пъти на ден „Уау!“ и „Боже мой!“

Тя нарича лицето си карта, която отразява цялата й история и няма намерение да я изтрие нито с пластична хирургия, нито с други средства за подмладяване.

Недоволството на жените от външния им вид е това, което позволява на многомилионния бизнес с грижа за кожата и загуба на тегло да процъфтява. Но самочувствието е истински афродизиак.

Помислете кой от приятелите ви води активен сексуален живот? Съвсем не най-красивия, строен и млад, а онзи, който е сигурен, че любовниците му са късметлии да го имат.

ОТКАЖЕТЕ СЕ ОТ ПРЕДРАЗСЪДЪЦИТЕ

Сега всяко поколение е принудено да се справя със страха от стареене самостоятелно. Трябва да създадем приятели от други поколения, за да се противопоставим на остарелите възгледи заедно и да започнем да мислим и да действаме не по „анти-ейдж“, а по „про-ейдж“ начин.

Имаме избор: или да продължим да задълбочаваме пропастта между поколенията, или да изхвърлим тази проклета лопата. Можем да се откажем от конфронтацията и да започнем да си сътрудничим.

Спрете да говорите за ограничения и загуби, по-добре е да обмисляме разширяване на нашите възможности. И така ще можем да накараме света да разгледа, приеме и реши проблема с остаряването по нов и приятен за всички начин.

Източник: www.psychologytoday.com

* Аштън Епълвайт е автор на редица книги, включително This Chair Rocks: Manifesto Against Ageism, Networked Books, 2016.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *