Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Моят дом – моята отрова !?

Над 30 вещества, открити във въздушната среда на жилищата, имат алергични свойства

ИМА И… ДОМАШНИ БОЛЕСТИ:

По оценка на Световната здравна организация в помещенията от непроиз­водствен характер човек прекарва около 80% от времето си. Това е усреднена оценка, която може да е различна в отделните климатични зони или в страните с различно со­циално-икономическо развитие. Изчислено е, че в Централна и Източна Европа мъжете, които са служители във фирми или учреждения, прекарват в офиса около 20 часа, а жените – 22 часа. Ето го и фактът – голяма част от работещите хора (около 90 на сто) . прекарват часове наред в помещения, които могат сериозно да повлияят на здравето. Експерти от СЗО са стигнали до извода, че качеството на въздуха, характерен за различни постройки и съоръжения, може сериозно да повлияе на здравето и благополучието на човека.

Жилището, независимо дали е пещера или комфортен апарта­мент по изискванията на века, е не само укритие от неблагоприятните въздействия на природата, но и мощен фактор, който силно Щ въздейства на човека и в значителна степен определя неговото здраве. Учените-хигиенисти отдавна тръбят за една сериозна опас­ност, която са нарекли „жилищни болести“. Т.е. болести, които до голяма степен определят характера на жилищните условия, при които живеем. Към този вид болести се отнасят: туберкулозата, ревматизмът, алергиите и някои сърдечносъдови и психични за­болявания. Днес в нашия бит са навлезли стотици, дори хиляди съединения, свързани с използването на строителните материали, битовата химия и т.н. При тези обстоятелства болестите, върху които могат да влияят жилищните условия (в широкия смисъл на думата), стават все повече и повече. Установено е например, че повишената химизация в бита ни води до бум на алергичните заболявания – 25 вида вещества, открити в домовете ни имат алергични свойства.

За Lekuva.net – вестник „Доктор”.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *