Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Консумацията на тъмен шоколад подобрява настроението

Тъмният шоколад може да бъде описан като шоколад, който е направен без да бъде добавен никакъв сух екстракт от мляко към него. Този вид шоколад има много по-изразен вкус отколкото млечния шоколад. Много хора го предпочитат именно, защото към него не е добавено никакво мляко.

За разлика от многото други разновидности на шоколада, тъмният шоколад не се разглежда като нездравословна храна. Това може да се дължи главно на факта, че доброто качество на тъмния шоколад се дължи на флаваноидите, които намаляват рисковете от инфартк и инсулт например. Освен това присъствието на флавоноиди в шоколада стимулира производството на азотен окис в организма, което отсвоя страна отпуска мускулите, намиращи се около кръвоносните съдове и намалява риска от проблеми с кръвното налягане. Проучванията показват, че яденето на черен шоколад помага за подобряването на настроението на човека до голяма степен. Затова е добре хората предразположени към депресия да консумират повече тъмен шоколад, тъй като той повишава нивото на хормана наречен ендорфин. Този ендорфин действа на човек като естествен антидепресант, тъй като довежда до положителна промяна в настроението. Яденето на тъмен шоколад увеличава и нивата на сератонин и по този начин намалява депресията. Ако ядем тъмен шоколад в по-ранните часове на деня може да увеличим значително енергията в тялото си. Яденето на тъмен шоколад може да се използва в някои диети, защото е направен от какао, а какаото спомага за намаляване на апетита при някои хора. Изследванията проведени в последно време показват, че тъмния шоколад повишават метаболизма в човешкия организъм и подобрява храносмилането. Една от най-важните ползи от консумацията на тъмен шоколад е, че той значително забавя стареенето и при мъжете и при жените.

Въпреки това е важно за хората да знаят, че прекаленната употреба на тъмен шоколад може да предизвика и нежелани странични ефекти в организма. Ето защо е добре хората, които смятат да включат в дневния си хранителен режим прием на тъмен шоколад  да се консултират предварително с лекар диетолог.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Консумацията на тъмен шоколад подобрява настроението

  1. Pingback: За да се противопостави тялото ви на оксидативния стрес трябва да произвежда повече антиоксиданти | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *