Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Болките в корема често са свързани с нарушения в задстомашната жлеза

Моля да ми помогнете. Безпокои ме дванадесетопръстникът. Болката започва от лявата страна от ребрата, надолу по корема, след това се преместват към гърба. Освен това кръвното ми налягане постоянно скача, прилошава ми, понякога повръщам. Изпражненията ми ту са течни, ту получавам запек. Моля, кажете ми как да се лекувам?

Тянка Борисова – Димитровград

Г-жо Борисова, вие сама си поставяте ди­агноза, но вашите оп­лаквания едва ли имат нещо общо с дванаде­сетопръстника, Харак­терът на болката и нейното разпространение по-скоро говорят

за възпаление на задстомашната жлеза. За поставяне на вярната диагноза настоятелно ви препоръчваме да се обърнете към лекар. Инструменталното и лабораторно изслед­ване ще помогнат да се определи вярната диагноза.

ЛЕЧЕНИЕТО НА ЗАДСТОМАШНАТА ЖЛЕЗА ТРЯБВА ЛА ЗАПОЧНЕ С ХРАНЕНЕТО

Препоръчват се зе­ленчукови и булгурени супи, пюре, месо – коко­ше, телешко и заешко, немазна риба, бял и че­рен хляб. През периода, в който ви безпокоят болки, не яжте прес­ни плодове и зеленчу­ци. Те съдържат груба съединителна тъкан и предизвикват подуване на корема. Въобще не помисляйте за грах и фа­сул през този период.

Изключете месните бульони, мазната и лю­тивата храна, консер­вите, киселите плодови и зеленчукови сокове, газираните напитки, кафето, меда, захарта, сладката, тортите, бонбоните, шоколада. Както медикаментоз­ната терапия, така и диетата са насочени към това да понижат стомашната и панкре­атичната секреция. Не преяждайте, особено преди сън. Ако прекаля­вате вечер с храната, няма да се отървете от обостряния.

За Lekuva.net – вестник „Доктор”.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Болките в корема често са свързани с нарушения в задстомашната жлеза

  1. Pingback: Как се проявяват симптомите при рака на задстомашната жлеза? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *