Вирусният проктит се успокоява от клизми с лайка

Честите позиви за ходене по голяма нужда без да има изпразнения за най-крайния отдел на дебелото черво-правото черво. Нарича се проктит. Може да се получи от вируси, запек, продължителна диария или вътрешни хемороиди. Състоянието наистина е крайно неприятно. Когато няма промяна в изпражненията обикновено проктитът е вирусен. Той преминава сам за около 10-15 дни. Проктитът от запек или диария се лекува като се преминава запекът, а диарията се обуздава с диета и отстраняване на причината. При вирусният проктит помагат леки клизми с разреден чай от лайка, които успокояват възпалението. Купете си от аптеката малка детска клизмичка с балонче. Напълнете я с разреден чай от лайка. Намазвате ануса с вазелин, вкарвате накрайника на клизмичката в ануса и правите клизмата. Добре е течността да се задържи 1-2 минути. Непременно трябва да имате добра опора, за да не паднете и да се нараните с накрайника!
При чести позиви за голяма нужда следете изпражненията! Появата на кръв в тях е сигнал да се прегледате! Не се задоволявайте със старата диагноза „хемороиди”, която може би са ви поставили!

Из „Здр. в. за пенсионера“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *