Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Флебит – превенция и домашни рецепти за лечение

Тук ще ви разкрием няколко домашни рецепти за лечение на флебит

Флебит - лечение
Рецепта с лимон и сода е много ефективен начин за третиране на повърхностен флебит

Флебитът е състояние, свързано с възпаление на вените. Възпаление, причинено от кръвен съсирек се нарича тромбофлебит. Ако кръвният съсирек се е образувал в дълбока вена, състоянието е известно като дълбок тромбофлебит.

Заболяването може да бъде разделено на два вида:

  • Повърхностен – повърхностен флебит се появява, когато има възпаление във вена, разположена близо до повърхността на кожата.
  • Дълбок – дълбок тромбофлебит се появява, когато има съсирек или възпаление в по-дълбока и по-голяма вена на долните крайници.

Състоянието е характеризира със следните симптоми:

  • Подуване, оток
  • Възпаление и зачервяване
  • Чувство за топлина и свръхчувствителност
  • Болка
  • Подутини, бучки или възли по кожата

Ако усетите определени затопляния иили свръхчувстителност в някои области на ръцете или кракта си, най-вероятно страдате от заболяването. Ако се третира навреме, флебитът може да бъде излекуван, но забавяне на лечението може да доведе до сериозни последици. Следователно е нужно да се действа възможно най-рано за предотвратяване на усложнения. Тук ще ви запознаем с няколко съвета за превенция на заболяването и няколко домашни средства, които могат да бъдат много ефективни.

За да се предпазите от заболяването лекарите съветват да наблегнете на следните препоръки:

  • Движете се и не се задържайте прекалено дълго в една поза, независимо дали сте прави или седнали.
  • Правете разтягания, когато пътувате продължително време или седите на стол в офиса.
  • Пийте много вода и бъдете добре хидратирани
  • Тренирайте редовно
  • Следете теглото си, тъй като наднорменото тегло често е свързано с появата на заболяването

Също така е нужно да си набавяте определени витамини като A, C и D. Косумирането на авокадо, цитрусови плодове, спанак, зеле, мляко, сирене и яйца ще осигури на тялото ви достатъчни количества от тези важни хранителни вещества.

 

Ако вече страдате от флебит може да пробвате следните лесни рецепти за лечение:

 

  1. Ябълков оцет и вода

Смесете 2 чаени лъжички ябълков оцет с 1 чаша топла вода, разбъркайте добре и изпийте. Може да пиете сместа по 2 пъти дневно до подобряване на състоянието.

Оцетната киселина притежава противовъзпалителни свойства, които помагат в борбата с възпалението, подуването и болката, свързани с болестта.

 

  1. Лимон и сода

Смесете 1 чаена лъжица прясно изцеден лимонов сок и ½ чаена лъжица сода бикарбонат в 1 чаша топла вода. Разбъркайте добре, след което изпийте. Може да пиете този илач по 1-2 пъти дневно, докато не усетите подобрение.

Сместа от лимон и сода бикарбонат има силни противовъзпалителни качества, които спомагат за намаляване на възпалението на вените. Лимонът също така повишава имунитета, което допълнително помага на организма да преодолее възпалението.

 

  1. Гел от алое вера

Нанесете прясно извлечения гел от алое вера директно върху засегнатата зона. Оставете го да действа около 30 минути, преди да го изплакнете. Може да повтаряте процедурата по 2-3 пъти дневно.

Според проучване публикувано на Международната конференция за общественото здраве през 2016 г., локалното приложение на алое вера помага за облекчаване на симптомите на флебит, благодарение на естествените му лечебни свойства.

Източник: https://www.stylecraze.com/

Изглед на опаковката на продукта Венотон S
ВЕНОТОН-S крем против разширени вени. СЕГА С 30% НАМАЛЕНИЕ

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *