Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Черницата помага при десетки болести

Черницата подобрява зрението

Черницата заема важно място във фитотерапията. Листата се използват при леки форми на диабет, усилва сърдечния мускул и подобрява зрението. Освен сочните плодове се използуват и пъпките, листата, кората и корените. Доказано е, че ако сърдечно болните в продължение на месец изяждат всеки ден по 300-400г черници, разделени на 3-4 приема, работата на сърцето и трудоспособността значително се подобряват, усилва се потентността.

Плодовете на бялата черница подобряват зрението. Зрелите имат разхлабващо действие и се препоръчват при запек, а недоузрелите – затягащо и се препоръчват при стомашно разстройство. Сокът и екстрактът от плодовете на двата вида черница имат антисептично действие. С тях се прави гаргара при афти в устната кухина и възпалено гърло.

черницата
Черницата лекува!

Отвара: Една-две чаени лъжички нарязани листа или кора от корени се заливат с 250мл кипяща вода и се варят 10мин.Прецедената течност се пие на глътки през целия ден.

Запарка:Две супени лъжици листа се заливат с 400мл кипяща вода и захлупени киснат 1 час.Прецедената запарка се изпива на 4 пъти преди хранене.

Сироп:Изцеждат се 1 кг плодове, прибавят се 1 кг захар и сокът на 1-2лимона.Бърка се до стопяване на захарта и се наливат в сухи бутилки, които се запечатват добре.

Вино:Един кг плод и 1кг захар се заливат с 3 литра вода и се оставят в покрит с марля съд 15-20 дни, като често се разбъркват. Течността се прецежда през марля и се налива в дамаджана, където престоява около 20 дни, за да ферментира отново. Прецежда се през двойна марля и се налива в сухи бутилки, които се запечатват добре.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *