ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Рецепта за лечение на ставите с мед и желатин

Почти всеки човек поне понякога бива притеснен от болки в ставите. А който страда постоянно от този проблем, знае колко неприятен е той

ставите
Билки в помощ при болки от артрит

Независимо коя става боли: тази на рамото, коляното или ставите на ръцете – това носи много мъки и изпитания на човека. Дори младите хора не са защитени от заболявания на ставите.

Болезнените усещания обикновено са свързани с натрупването на сол в ставите, което допринася за разрушаването на костната тъкан. Отначало болката е лека, но по-късно може да бъде определена и като „адска“.

Причини за артрит

Добре е да се знаят основните причини за заболяването, при което има болки в раменната става, пръстите на ръцете и краката:

– травма в миналото може да бъде една от причините за артрит;
– емоционален стрес;
– повишени натоварвания на една и съща става (например при често повдигане на ръцете раменната става може да бъде засегната от артрит, когато стоите на пръсти – ставите на пръстите на краката);
– генетично предразположение;
– усложнения след заболявания (грип, тонзилит, пневмония и други).

Симптомите на заболяването зависят от ставата, която е засегната от артрита. Когато раменната става е с артрит, ставите болят при повдигане на ръцете. При артрит на пръстите на краката или глезена е трудно да се ходи, а при заболяване на ръцете се появява скованост, и болката е с такава интензивност, че става трудно да ги контролираме.

Преди да започнете да лекувате болестта с народни средства, трябва да посетите лекар

След преглед ревматологът ще може да диагностицира и предпише лечение. Билковите рецепти, в комбинация с лекарствата могат да дадат добър ефект при лечението на артрит.

При болка в ставите, независимо от нейната степен, опитайте този безвреден народен лек, и може би проблемът ви ще бъде решен

Доказано е, че желатинът има отлична способност да помага при заболявания на ставите. Предимството му е, че няма странични реакции, безвреден е и надежден за организма.

• Накиснете 1 чаена лъжичка желатин за една нощ, за да набъбне. За целта го залейте с чаша студена вода.

• На следващия ден добавете 1 чаена лъжичка натурален мед и залейте с топла преварена вода.

• Разбъркайте добре и пийте преди хранене.

Продължете лечението на ставите с тази напитка в продължение на 10 дни. След това направете пауза от още 10 дни и възобновете приема на лечебната смес отново.

Този проблем изисква продължително лечение, и съответно прием на тази напитка поне в рамките на 3 месеца. Ставите се възстановяват в зависимост от индивидуалните характеристики на човешкото тяло, степента на заболяването и износването им.

И още няколко рецепти при болки в ставите, които може да опитате

Рецептите са от книгата на руската лечителка Валентина Травинка.

Запарка от дафинови листа ще премахне натрупаните соли в ставите. За да я приготвите, трябва да запарите 30 дафинови листа в 500 мл. вряща вода. След това трябва да варите в продължение на 5 минути, но не по-малко. Изсипете лечебната смес в термос и оставете за около четири часа.

Инфузията трябва да се консумира в продължение на три дни на малки глътки, а след едноседмична почивка повторете курса отново. За да се предотврати и поддържа ефектът, лечението на артрит със запарка от дафинови листа трябва да се извършва два пъти годишно.

***

За лечение на артрит на пръстите можете да използвате хрян, който има аналгетичен ефект. За направата на това народно лекарство са ни необходими 1 кг хрян, 4 литра вода и 500 г мед. Залейте хряна с вода, оставете да заври, охладете и добавете мед. Всеки ден трябва да консумирате 200 грама от това народно лекарство. Съхранявайте го в хладилника. Този курс на лечение се повтаря на всеки шест месеца.

***

Друго чудодейно лекарство при заболявания на ставите на ръцете е ябълковият оцет (1 с.л.), който трябва да се добави към чаша вода и да се пие 3 пъти на ден преди хранене. Оцетът намалява възпалението и облекчава болката добре.

***

Компресите, направени от смес от водка и мед, имат много ефективен аналгетичен ефект. Продуктите се разреждат в съотношение 1:1. Навлажнените превръзки се налагат върху засегнатите стави, ръцете се увиват отгоре с фолио или компресираща хартия. А за осигуряване на термо ефект се носят ръкавици без пръсти, или каквито имате.

Източник: spina.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *