ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Най-популярните сценарии на грешно комбинирани препарати

Човек пие лекарства за понижаване на кръвното налягане. Но го хваща ня­каква хрема или простуда, той отива в аптеката и си купува хапчета, които някой му е препоръчал, или е видял по рекламите. Но няма ни най-малка представа, че това средство може да съдържа фенилефрин или кофеин, които повишават кръвното налягане. В резултат на това ефикасността от лечението на хипертонията се свежда до нулата.

Понякога се опитваме да засилим действието на едно лекарство с по­мощта на друго. Например човекът тръгва на път, но изведнъж го стяга сърцето. А „познавачите“ му казват: пийни нитроглицерин, други: на мен ми минава от нифедипин. Ако той послуша и двете страни и изпие двата препара­та, резултатът е сърцебиене. В тази ситуация ефектът може да се окаже

противоположен, ако се съчетаят средства за понижаване на кръвното, но от бета-блокерите, с лекарство, наречено верапамил – тогава сърцеби­енето рязко спада, а в сърцето дори могат да престанат да постъпват нервните импулси.

Друг път се случва истински па­радокс – едновременният прием на няколко антибиотика може да даде по- слаб ефект, отколкото ако се приема само един. Да не говорим за това, че в резултат на безразборния им прием бактериите развиват устойчивост към тях и болестта преминава в хро­ничен стадий.

На фона на ентеросорбентите, към които прибягваме при стомашно и чрев­но разстройство, приемът на повечето лекарства практически е безполезен: те бързо ще „напуснат“ тялото ни и няма да може да бъдат усвоени.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *