ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Усложненията, които могат да настъпят по време на бременност ако имате диабет

По време на бременността плацентата произвежда някои хормони, които могат да повлияят и на начина, по които функционира инсулина. Така, че ако вече страдате от диабе, брееменността може да затрудни контрола върху нивата на захарта в кръвта ви. Хормоналните промени по време на бременността могат също да предизвикат появата на диабет. Нарича се диабет на бременността или гестационен диабети трае до раждането. Поради съществуването на този риск всички жени се изследват за диабет докато износват плода, обикновенно в 24-та седмица от бремеността. Когато в кръвта ви има високи нива на кръвна захар или ниски нива на кръвна захар същото се случва и на ембриона в матката. Затова ако диабетът не бъде контролиран правилно по време на износването на плода това може да доведе до сериозни усложнения през бременността и раждането, включително – много рядко – и до смърт на ембриона.

Добре е да знаете че усложненията могат да бъдат следните:

Генетични аномалии, като например сърдечни аномалии, заболявания на бъбреците, нарушена функция на стомашно-чревния такт и гръбначни аномалии.

Много голям плод, който би затруднил влагалищното раждане и до голяма степен би направил цезаровото сечение неизбежно.

Неонатална ниска кръвна захар, това е усложнение което се предизвиква от рязкото понижаване на нивата на инсулинана бебето след раждането.

Дихателна недостатъчност по време на раждането, предизвикана от по-бавното развитие на белите дробове.

Повишен риск от преекламсия, една патология характеризираща се с високо кръвно налягане и вероятност за преждевременно раждане.

Повишен риск от инфекции на пикочния канал, които ако не бъдат лекувани навреме, могат да се разпространят върху бъбреците предизвиквайки увреждания, както при майката така и при плода.

Повишени количества на околоплодните води, което маже да предизвика преждевременно раждане. При жени с анамнеза за диабет е възможно да се проявят някой усложнения, които по време на бременността могат да се доразвият, усложненията да се увеличат или да окажат негативно влияние върху плода. Вредки случай като например такива, при които жената страда от коронарна болест, бременността може да е много опасна, тъй като съществува висок риск от сърдечен пристъп.

И все пак всички жени страдащи от диабет могат да имат успешна бременност и здрави бебета. Най-добрият начин рискът от усложнения да бъде намален е да си осигурите отлични пренатални грижи и да контролирате нивата на кръвната си захар по време на бременността.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *