Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Избягвайте консумацията на кофеин по време на бременност

Точно както има полезни храни, които трябва да консумира една бременна жена така има и вещества и напитки, които са абсолютно вредни за здравето на бременнато жена.

Кофеин: Кофеинът е вещество, което естествено се намира в кафе, чай, кола напитки и шоколад. Кофеинът лесно намира как да стигне до плода и това да доведе до увреждания.Учените са доказали, че има връзка между употребата на кофеин и раждането на деца с трайни аномалии. Кофеинът е мощен стимулант, който повишава производството на хормоните на стрес, което води до свиване на кръвоносните съдове на матката, а от там и до намаляване на притока на кръв към матката, което намалява притока на кислород към плода. Употребата на кофеин в малки количество например по 1-2 чашки кафе на ден се счита за абсолютно безвреден при бременни жени.

Изкуствените подсладители: Въпреки, че аспартама съдържащ се в NutraSweet и други подобни на пръв поглед е безвреден по-добре е бременните жени да го консумират в умерени количества. Аспартама съдържа фенилаланин, а излишъкът на фенилаланин в организма уврежда централната нервна система и може да доведе до раждане на умствено изостанало дете. Захаринът също е подсладител, който трябва да се избягва от всички бременни и кърмещи жени. Доказано е, че преминаването на захарин в плацентата на бебето може да доведе до образуването на ракови клетки и в последствие до по-голям риск от ракови заболявания.

Билков чай: Някои билки и билкови чайове съдържат наркотични вещества. Чай от женшен съдържа по-малко количество естроген. Чай от лайка съдържа амброзия, те могат да предизвикат тежки алергични реакций при някои бременни жени. Чай направен от плодовете на хвойна може да предизвика дразнене на стомаха. Така, че е най-добре бременните жени да избягват консумацията на билкови чайове и билки с изключение на тези за които е известно, че са напълно безопасни за бременната жена, като например чай от мента или чай от листа на малина.

Цигари: Тютюнопушенето представлява сериозна заплаха за благосъстоянието на бебето ви. Майките, които пушат обикновено раждат бебета с по-ниско тегло от майки, които не пушат. Пушенето е свързано с по-голяма честота на спонтанните аборти, повече мъртво родени бебета, преждевременно раждане и смърт на бебето веднага след раждане.Ако сте пушили много дълги години и не можете да спрете цигарите е по-добре да намалите тяхната употреба. Децата на жените пушачки са по-предразположени към настинки, бронхит, астма, ушни инфекции и други.

Алкохол: Пиенето по време на бременност /повече от пет или шест питиета дневно/ може да доведе до раждане на бебета с физически малформации, микроцефалия, някои дефекти на сърцето и много често до раждането на умствено изостанали деца.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *