ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да предпазим децата си от кърлежи, въшки и бълхи

Паразитите тези едва забележими „пакостници” могат да причинят редица заболявания като Лаймска болест, Марсилска треска, хепатит или просто да причинят неприятен сърбеж. Най-важното което трябва да направим при появата на различни паразити по детето ни е да запазим спокойствие. Вместо да се паникьосваме е най-добре да опознаем паразитите и да знаем как да се справим с тях.

Кърлежите са кафяви на цвят паразити, сголемина колкото главата на карфица, който увеличава размера си след като се напие с кръв. Може да е преносител на Лаймска болест или Марсилска треска и други. Ако детето ви е играло в тревисти или храстовидни площи, редовно проверявайте косата и тялото му за кърлежи. Мястото върху кожата ме е леко зачервено след ухапването. Ако има кърлеж на кожата трябва да се опиташ да го отстраниш с помоща на пинсета с въртеливи движения. След като отстраните кърлежа мястото трябва да се дизинфекцира с йод. Ако детето получи зачервявания на ухааното място по-големи от 2 см. в диаметър се консултирайте с лекар. За да го предпазите от кърлежи го обличайте в светли дрехи по възможност с дълъг ръкав и напръскайте с репелент откритите части от тялото му.

Въшките биват три вида главови, дрешни и срамни. Това са дребни паразити с кафяв цвят които снасят яйцата си по човешката коса и смучат кръв от човешкия скалп. Дрешните въшки се намират по ръбовете на дрехите и пият кръв от човешкото тяло. Трябва да следите за сърбежи в областа на скалпа и тялото. Въшките се движат много бързо и вероятно няма да видите нито една от тях, но можете да намерите гнидите по косата и да ги унищожите. За да отървете детето от досадните паразити трябва да намажете косата му с препарат против въшки, съдържащ перметин или друго активно вещество. Нужно е и да отстраните гнидите с помоща на ситен гребен, както и да проверите останалите членове на семейството да не са заразени и те. За да предпазите детето си от тези неприятни паразити, ако са дрешни въшки да изперете дрешките и да ги изгладите с ютия за да предотвратите повторната им поява. Научете детето си да не споделя шапката си с други деца и избягвайте контактите със други заразени деца.

Бълхите са кафяви безкрили насекоми с големина, колкото главата на карфица, хранят се като смучат кръв от топлокръвни най-често това са кучета, котки и други. Бълхите не летят, но могат да скачат върху човека, ухапванията им приличат на малки червени подутини или гнойно мехурче обикновено върху откритата част от кожата на вашето дете и винаги са разположени в линия. Когато видите ухапвания от бълхи по кожата на вашето дете измийте ухапаните места с топла вода и сапун и нанесете противосърбежен крем. За да предпазите детето си от подобни ухапвания редовно почиствайте пода където най-често се намират яйцата на бълхите и осигурете на домашния си любимец каишка която да го предпазва от паразити. Не оставяйте детето да си играе с бездомни животни.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *