Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Да пия или да не пия!

Отговорът е еднозначен: пийте! При това за предпочитане – чиста вода. Полезни са билковите отвари, чайовете, соковете. Общото количе­ство изпита течност на ден трябва да бъде 2-2,5 литра, ако е много го­рещо, изпивайте по 3 литра. Водата трябва да има възможност да излиза от организма, но е вредно да ограни­чавате пиенето. Е, не изпадайте и в другата крайност – нали не искате да принудите бъбреците си да работят с удвоена сила?

НЯКОЛКО СЪВЕТА ОТ НАРОДНАТА МЕДИЦИНА

При оток на лицето е полезно да се измивате с отвара от мента, лайка, липов цвят и мащерка. Може и друго: постойте 5-10 минути с лице над отвара от брезови пъпки или лис-, та. Или нанесете на лицето си горещ компрес, след това го изтрийте с лед, после пак горещият компрес – ре­дувайте така по 4-5 пъти, компресът да остане не повече от 5 минути.

Ако ви отичат краката, всеки­дневно сутрин обливайте стъпалата до глезените със силна струя под душа. По­магат и баните за крака: към литър вода с температура 30-35 градуса добавяйте по една супена лъжица морска сол, сушен синап или екстракт от хвойнови иглички.

Правете си редовно контрастен душ за краката – 5 минути гореща вода и само 10 секунди – студена. След процедурата си направете липов чай и пийте.

ВНИМАНИЕ!

От какъвто и произход да са отоците, непременно се обърнете към лекар, защото отоците са достатъчно сериозен симптом. Може да означават различни заболявания.

ЗАПОМНЕТЕ ВЪЗМОЖНИТЕ ПРИЧИНИ

ЗА РАЗЛИЧНИТЕ ВИДОВЕ ОТОЦИ

  • На лицето – възможно е да стра­дате от остро възпаление на бъбре­ците.
  • Около очите – вероятно страда­те от конюнктивит и алергична реак­ция към очните капки, козметиката, лекарствата и продуктите.
  • По бузите – гнойно възпаление в зъба.
  • Ако се появят отоци по ставите, значи страдате от ревматизъм.
  • Отоци по краката може да озна­чават остра сърдечна недостатъч­ност.
  • Общ оток възниква при бремен­ност, неправилно хранене, прекаляване със солта и водата, при чест прием на аспирин.
  • Най – големи отоци по крайниците се появяват при травми, изгаряния и ухапване от на­секоми.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *