Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Киселият трън регулира сърдечната дейност и чисти черния дроб

Киселият трън е бодлив храст, висок до 3 метра, който се среща по сухите каменисти места из цялата страна. Лековити свойства имат корите на корените му, които се вадят през пролетта. Съдържат алкалоиди, дъбилни вещества, слузни вещества, органични киселини. Билката действа жлъчогонно, противовъзпалително и кръвоспиращо. Тонизира маточната мускулатура, стимулира функцията на стомашно-чревния тракт, забавя сърдечната дейност и понижава кръвното налягане. Препоръчва се при болести на далака, чернодробни и жлъчни заболявания, подагра, шипове, екземи, туберкулоза, маточни заболявания и др..

Начин на употреба: 1 чаена лъжичка ситно нарязани кори се варят в 0,5 л вода 10 мин.. Пие се по 1 кафена чашка 3 пъти на ден преди ядене. Билката е токсична при поемане на големи дози и продължително време и трябва да се употребява под лекарски контрол!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *