Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Морският пясък вреди на стомаха

Както всяка година покрай летните почивки, така и тази се говори за стомашно-чревните проблеми и засилването им през летния сезон. Вирусните чревни инфекции се предават много лесно. Заразяването става чрез замърсени ръце и хранителни продукти, чрез водата или чрез контактите с болен човек.

Ново проучаване показва, че хората, които обичат да се заравят в плажния пясък или да правят различни пясъчни фигури, много по-често страдат по време на почивката си от стомашно-чревни проблеми, отколкото тези, които просто се разхождат край брега или плуват. Американски учени от университета в северна Каролина са направили този извод след анкетиране на 27 хиляди души, прекарали ваканцията си на 7 различни плажа в рамките на 4 години. Диария и други стомашно-чревни разстройства са имали 13% от хората, забавлявали сес това дастроят пясъчни замъци, и 23% от любителите на заравянето в топлия пясък.

Смята се, че е възможно замърсяването да се дължи на отпадни води или на домашни или живи животни. Най-простото предпазно средство е измиването на ръцете след допир с пясъка.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *