ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Най-добрите начини за заспиване по време на бременност

Добрият нощен сън е задържителен по време на бременност. При постояното нарастване на корема обаче трудно може да се предлогжи най-удобната позиция. Бременноста и нарушенията са тясно свързани. По време на първото тримесечие очите ви са постоянно отворени поради изтощение и умора, което се дължи на хормоните на бременността. От друга страна с напредването на бременността може да заспивате трудно през ноща, което се дължи на тежеста в корема и честото ходене до тоалетна. Може да се наложе да се откажете от навика да заспивате по корем и да приемете нови начини за заспиване.Ето някои от най-добрите начини да спите по време на бременност. Можете да изберете този, коитко ви подхожда най-добре.  

Най-добрият начин да спите по време на бременност е да спите на лявата страна. Когато спите на лявата страна оказвате минимален натиск върху бебето и осигурявате адекватоно снабдяване на кръв и кислород за бебето.

Най-добре е по време на бременността да използвате възглавници за подпора. Поставете тънка възглавница между краката си, под корема и под гърдите си за максимална подкрепа и комфорт. Поставянето на тези възглавници отнема част от пространството в леглото, но ви осигурява нужния комфорт по време на сън. По този начин може да намалите изтръпването на краката и да предотвратите появата на болките в гърба. Също така може да предотвратите подуването на глезените и краката.

Съществуват и позиции ,които трябва да избегнете по време на бременност.

Има някои позиции, които трябва да избягвате при спане по време на бременност. Това включва спането по корем и по гръб. Спането по корем се избягва по очевидни причини, а спането по гръб не се препоръчва, тъй като натежалата матка оказва голям натиск по време на бременноста върху гръбначния стълб и върху основната артерия в гърба. Освен това тази позиция може да доведе до болки в гърба и подуване на краката. Спира също така доставката на кръв, кислород и хранителни вещества до плацентата на бебето.  Ако лежите по гръб трябва да се обърнете на една страна в рамките на няколко минути.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Най-добрите начини за заспиване по време на бременност

  1. Pingback: 9 лесни стъпки за 9 месеца без болка | ПО-КРАСИВИ

  2. Биляна Попова каза:

    „Спането по корем се избягва по очевидни причини, а срането по гръб не се препоръчва, тъй като натежалата матка оказва голям натиск по време на бременноста върху гръбначния стълб и върху основната артерия в гърба“
    Моля поправете си правописните грешки в това изречение! Едната е доста груба и също толкова смешна – (срането)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *