Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Съвети за по добра грижа за бебешката кожа

Бебешката кожа изисква много грижи, тъй като е много чувствителена. Тя е много мека и нежна тъй като производството на меланин е в ниски пропорции при бебетата. Ето защо, трябва да бъдете наистина внимателни за това какви лосиони и кремове използвате за кожата на вашето бебе. Грижата за кожата на бебето трябва да започне от къпането на бебето, правилното и почистване на кожата му и пелените.

По долу са описани няколко съвета за правилна грижа за бебешката кожа

Винаги използвайте продукти, които са предназначени специално за мека и чувствителна бебешка кожа. Използвайте мек и нежен сапун и шампоани, които наистина са с ниско химическо съдържание.

Новородените не винаги трябва да се къпят всеки ден. Това е така, защото кожата е много деликатна. Използването на твърде много сапун може да направи кожата на бебето ви много суха.

След като приключите с къпането на бебето, използвайте мека кърпа и почистетегънките на кожата внимателно. Бъдете особено внимателни към областта на шията, областта зад ушите, местата около които се намира пелената и т.н. Можете да използмате омлажнител в тези области, ако кожата там е много суха. Не къпете твърде често бебето през зимния сезон.

Трябва да сте особенно внимателни какви пелени използвате и ако се появяткожни проблеми от пелените, които сте използвали до сега да ги смените с друг вид. Когато сменяте пелените на бебето за да го почистите използвайте топла вода и сапун. Старайте се да избягвате мокрите кърпички, тъй като те съдържат определено количество алкохол, а това може да доведе до раздразнение на кожата.

Резките промени в атмосферата може да доведат до раздразнение на бебешката кожа. Ето защо винаги трябва бебешката кожа да е защитена от слънчева светлина и студени ветрове.

Винаги обличайте бебето в по-широки дрехи така ще сте сигурни, че ще има по-добра циркулация на въздуха, което ще предотврати изпотяването на вашето бебе и ще намали чувството на дискомфорт през целия ден. Когато нощите са топли използвайте потънки и меки дрешки за да се чувства по-удобно то през ноща.

Поддържайте бебешкото легло винаги чисто, тъй като ако бебето ви е алергично към домашния прах това ще го предпази от появата на обриви и кожни раздразнения.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *