Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как бременността засяга сетивата на вкус и мирис

Промените в чувството за вкус и мирис са често срещани симптоми на бременността, наблюдава се при ранните стадии на бременността. Почти всички бременни жени стават много чувствителни към силна миризма и горчив вкус. Ефектът от тази промяна е различен за всяка жена. Някои от тях могат да станат прекалено чувствителни към парфюм, аромат или аромат на лосион за тяло, докато други не могат да бъдат в състояние да понасят силна миризма на определена храна. Също така, някои жени се оплакват от горчив вкус в устата след консумация на храна или напитка. Други могат да получат особен вкус в устата, дори когато не ядят нищо. Тази повишена чувствителност на вкус и мирис причинява много неприятности на бъдещи майки. Много от тях отказват да ядат определена храна, защото вкуса в устата им е променен.

Хормоните на бременността са основно отговорни за повишеното чувство за мирис и вкус. По време на бременност, нивата на естроген и прогестерон са увеличени. Тези хормонални промени оказват влияние върху функционирането на сетивните органи за вкус и мирис. В резултат на това се променя усещането за вкус и мирис. Повишеното чувство за вкус и мирис продължава толкова дълго, колкото и сутрешното гадене. Някои жени се притесняват дали това ще има отрицателен ефект върху тяхното бебе, но лекарите казват, че това състояние по никакав начин не вреди на бебето. В действителност, научни изследвания са открили, че това е естествената реакция на тялото да спре на майката да консумира или вдишва такива вещества, които могат да причинят увреждане на нероденото бебе. По този начин можем да кажем, че тя осигурява подходяща защита за плода от нежелани чуждестранни вещества.

Ето няколко полезни съвета как да се справите със това състояние:

  • Уверете се, че има подходяща вентилация в дома ви. Дръжте прозорците отворени, колкото е възможно по-дълго. По този начин можете да сте сигурни, че въздуха в затворените помещения е освободен от нежелани миризми.
  • Винаги носете чисти дрехи,мръсните задържат миризми, а това може да влоши проблема.
  • Не използвайте ароматизирани продукти, тоалетни принадлежности, перилни препарати и т.н. Вместо това, започнете да използвате неароматизираните разновидности на тези продукти.
  • Миризмата на мента, джинджифил или лимони има успокояващ ефект върху сетивата ви и много помага да се отървете от гаденето. Така, че е много добре да имате тези аромати около вас.
  • Внесете някои промени в диетата си, премахнете тези храни, които не ви харесват.
  • За да се противопоставите на ефекта на нежелан вкус в устата си, можете да ядете пикантни храни. Такива храни имат обезболяващ ефект върху вкусовите рецептори и може да откриете, че горчивина в устата преминава, след като сте яли пикантни храни.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *