Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение на акне

В зряла възраст акнето почти винаги се излеку­ва от само себе си. Всъщност това е слаба уте­ха за младежите. Ако не се примирявате с тази благоприятна перспектива, може да се обърне­те към кожен лекар за търсене и прилагане на ефикасно лечение.

Целесъобразно е външното приложение на витамин А-киселина (с рецепта) под формата на тинктури или мехлеми – не бива да се обърква и замества с витамин А. Първоначално акнето може да се влоши. Но най-късно след два месеца резултатът се забелязва.

Вътрешно лечение

Всяко вътрешно лечение на акне би трябвало да започне едва след като външното третиране не е дало желания резултат. Тогава двата вида мер­ки следва да се комбинират.

  1. Приемане на антибиотик тетрациклин в ком­бинация с външни методи на лечение. Според специалистите приемането на тетрациклин в продължение на месеци и дори на години е до­пустимо. Бременните жени не бива да вземат тетрациклин
  2. При особено силно акне, което не може да се лекува по друг начин, с доказан ефект са действащите субстанции изотретинион и етретинат. При тях обаче могат да се появят значителни странични въздействия по кожа­та и лигавиците. Тъй като по Време на бремен­ност тези медикаменти могат да предизви­кат особено тежки аномалии на детето, пре­ди началото на лечението трябва със сигур­ност да бъде изключена всякаква вероятност за бременност и по време на лечението да се вземат сигурни мерки за предпазване от заб­ременяване. При изотретиноина антиконцеп- тивните мерки трябва да продължат един ме­сец след края на лечението, а при етретината – дори две години
  3. Жени, които и без това вземат противозача­тъчни таблетки, биха могли да изберат препа­рати, които съдържат хормон, подобряващ състоянието на акнето. Но положителните резултати могат да се очакват едва след три до шест цикъла на приемане.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *