Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Обърнатa матката – отклонение от общото правило

Обърнатата матка не е рядко явление при жените и не води до усложнения през целия живот. Прието е че тя не може да създаде трудности при раждане, тъй като бебето се развива във вътрешността на матката и тя се коригира от само себе си докато бебето се развива, а след това в повечето случаи матката се обръща отново. Не са доказани и твърденията, че може да има проблем при зачеването. Митът, че жените с обърната матка не могат да имат деца, е напълно неверен. В повечето случаи репрудоктивните затруднения при жени с обърната матка са същите, както при жени, които нямат никакви анатомични промени. Обърнатата матка не е гинекологично заболяване, а просто специфична позиция на матката, отклонение от общото правило и физическо несъвършенство. Освен това обърнатата матката не може да навреди на жената, по никакъв начин, това не води до заболяване или усложнения в рамките на функционалността на тялото.

В някои случай вашия акушер може да препоръча цезарово сечение като най-добрият вариант за тези случаи, когато детето е под стрес от обърнатата матка. Това означава лесен изход от трудна ситуация без майката или детето да са изложени на риск.

Симптоми
Няма определени симптоми, по които да се разпознае обърнатата матка. Според статистиката, обърнатата матката се открива в 20% от жените. Някои жени дори не знаят за това и не изпитват никакви болки. Някои жени чувстват болка, по време на секс и преди или по време на менструация. Друг допълнителен дискомфорт, който може да имате е по-силна болка при раждането.

Лечение на обърната матката не е необходимо, освен при съпътстващи заболявания като ендометриоза или сраствания.

Бременност

Обърнат матката притеснява някои жени, но това не трябва да е така и не са нужни излишни опасения. Съществуват много случай на майки, които разбират за това си състояние чак след като забременеят или дори след раждане. От друга страна има много жени които вярват в противното.

Причини за обърнат матката

В повечето случаи, обърнатата матка е генетично състояние, но има и други фактори, които могат да причинят обръщането.  Някои от случаите са в следствие от тазовата хирургия, ендометриоза, миома, тазова възпалителна болест или на трудно предишно раждане. Причини за изместването на матката могат да бъдат различни сраствания, удебеления на тъканите, дори гравитацията се счита за причина за този разпространен „проблем“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *