Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Слънцето спасява от счупвания

Редовното въздействие на слън­цето върху кожата за поддържане нормално нивото на витамин D в ор­ганизма помага да се предотвратят паданията и счупванията при възраст­ните хора, особено сред мъжете.

Отдавна се знае, че слънчевата светлина и витамин 0 са необходими за поддържане на нашите физически сили и познавателните ни способно­сти. Австралийски лекари разгледали взаимовръзката между нивото на витамин D и паданията сред хора на възраст 70-90 години. Една трета от участниците в изследването изпитвали дефицит от „слънчевия витамин“, освен това отбелязвали забавена реакция, лош баланс на движенията и влошени умствени способности.

Недостигът на този витамин сред мъжете най-често се асоциира с честотата на паданията и получе­ните счупвания. Медиците съветват възрастните хора да прекарват повече време на слънце, но не когато е много горещо и слънчевите лъчи буквално изгарят, а когато времето е подходящо, леко прохладно и слънчево. Или да приемат добавки с витамин D, така ще предпазят ставите си от отслабване. По думите на специа­листите През лятото възрастните хора трябва излизат на слънце за няколко минути на ден, а през зимата – 2-3 часа седмично.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *