Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ангината може ли да предизвика сериозни усложнения?

Здравейте, какви усложнения може да причини хроничната ангина?

Красимир Ганчев – Смолян

Инфекция като ангината е много опасна за ста­вите. По-рано се смяташе, че тя създава усложне­ния и проблеми само при децата. Ангината влияе не само на ставите, но и на сърцето, като предизвиква ревматизъм. Съвременни изследвания показват, че проблеми има и при по-възрастните, даже след 30- годишна възраст при заболявания на гърлото може да се стигне и до реактивен артрит. Но това не се случва при всички, които са боледували от ангина. Важен фактор играе и това дали в семейството има други, които са имали проблеми със ставите. Усложненията се появяват след една-две седмици. И поради това не е толкова лесно да се открие причината за проблемите със ставите.

ВНИМАНИЕ!

След попадането на стрептококовата инфекция в органи­зма се взима посявка от гърлото, с която се откриват опас­ните микроорганизми и антибиотиците, които ще успеят бързо да ги унищожат. За да се намали неприятното усещане в ставите, може да се прибегне до противовъзпалителни препарати. Естествено при проблеми потърсете лекар, защото заболяването не се проявява веднага. Понякога непри­ятностите в ставите се задълбочават постепенно. В първия момент може дори изобщо да не им обърнете внимание. Та­кова забавяне е опасно, защото, ако реактивният артрит не бъде лекуван навреме, може да се превърне в хроничен. Тогава лечението е по-сложно и продължително.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *