Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ДОКАЗАХА: Мобилният телефон може да предизвика рак

За първи път световната здравна организация официално призна, че използването на мобилните телефони може да увеличи риска от възникване на ракови заболява­ния. Това се потвърдило от техни изследвания, направени от десетки учени от 14 страни от света. По-ва­жното било да установят дали има начин да се обезопасим от вредното излъчване на този толкова удобен и вече неизменен спътник на всички нас.

Контролните изследвания им позволили да изкажат следното предположение: увеличава се веро­ятността от образуване на кан­церогенни тумори при тези, които използват мобилни технологии.

Повече от 10 години учените изу­чават степента на въздействие на тръбичките. Макар че още спорят, по едно са единни: след като тези тръбички излъчват електромагнит­ни вълни, значи са вредни.

„Те въздействат на главния мозък – уточнява един от специали­стите. – Тук не трябва да си правим илюзии. Само поднесете телефона към ухото си и веднага ще се облъ­чат важни структури от главния мозък. Щете или не щете – това ще се случи“.

При разговор по мобилния те­лефон се облъчва 20-30% от мозъка на възрастния човек и 60% – при 10-годишните деца. И още по-зле: ако детето ползва телефона 10-12 години, към 23-25 години пет пъти се увеличава вероятността да получи тумор на мозъка.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *