Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Мозъкът първи реагира на понижената сърдечна функция

Сърдечната недостатъчност се развива постепенно – след 40-45 години, и често не се проявява по никакъв начин. Проявата й при възрастните хора до голяма степен зависи от проявите на кардиосклерозата, от състоянието на периферното кръвообращение, както и от състоянието на ендокринната и другите системи в организма.

Мозакът първи реагира на понижената функция на сърцето, затова признаци на сърдечна недостатъчност могат да бъдат нарушение на съня, умора, главозамайване, шум в ушите.

По никакъв начин не пренебрегвайте следните симптоми: обърканост в съзнанието; възбуда и двигателно безпокойство, които се засилват нощем и често се съпровождат с безсъние. Тези прояви може да са ранни симптоми на недостатъчно мозъчно кръвообръщение, а то неминуемо е свързано с намаляване силата на сърцето, т.е. то много по-трудно изтласква кръвта, което е основната му функция. Слабата кашлица, възникваща след физическо натоварване или след преминаване от вертикално в хоризонтално положение, е ранен признак за левокамерна недостатъчност. Това е свързано със застойни явления в белите дробове. Освен това появяването на задух при физическо натоварване оникновено се смята за един от най-ранните признаци на развиваща се декомпенсация на сърцето.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *