Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Милен Христов – за лечебните свойства на гъбата Кордицепс (ВИДЕО)

Д-р Христов разяснява какви са уникалните здравословни ползи от гъбата кордицепс

кордицепс
Източник на изображението: https://www.healthline.com

Кордицепсът е вид лечебна гъба, която е невероятно наситена на антиоксиданти и има силни противовъзпалителни свойства. Тя е изключително популярна в традиционната китайска медицина и се използва от стотици години.

Известна е с това, че единствено тя, от всички гъби, успява да вирее в крайно неблагоприятни условия. Тя оцелява дори и в Тибет на почти 5000 метра надморска височина.

„Гъбата е едновременно тоник и адаптоген, като запазва всички енергийни запаси на организма без да го изтощава в процеса на усвояване. Тя е една от най-безопасните храни, препоръчва се дори за кърмачета и бременни жени”, твърди докторът.

Той разяснява още, че необикновенната гъба има най-силно действие върху кръвта и лимфата. Детоксикиращите й свойства я правят особено популярна сред професионалните спортисти. Наричана още „Златната билка на Тибет”, тя е изключителен адаптоген. Тя помага на организма да се приспособи при всякакъв вид натоварвания.

 

„Кордицепс има подчертано антираково действие”, категоричен е д-р Христов

„Заради това, Кордицепс се използва като помощно средство при лечение на левкемия”, допълва още специалистът.

Първоначални проучвания потвърждават тезата на доктора, че кордицепс може да предложи защита срещу някои видове рак. Според изследване проведено през 2008 година и публикувано в „Journal of Microbiology and Biotechnology”, екстрактът от кордицепс е успял да предизвика апоптоза (клетъчна смърт) в клетките на рак на гърдата, при изследвания в епруветки. Същите резултати са получени и при тестове с левкемични клетки.

Благодарение на противовъзпалителните си свойства тя е отличено средство против гъбични инфекции и заболявания на дихателната система.

„Освен всичко останало тя е и много ефективен имуномодулатор, което я прави идеална за идването на ессенно-зимния сезон”, обяснява докторът. По времето на грипна епидемия е препоръчително екстракт от гъбата да се употребява в двойни дози, като според д-р Христов, няма горна граница за консумация и е напълно безопасна.

Той е на мнение, че странната гъба може да се използа за профилактика при всякакви заболявания.

За по-подробна информация,  изгледайте видеото по-долу, в което д-р Милен Христов дава изчерпателни обяснения за всички лечебни свойства на лечебната гъба кордицепс.

Кордицепс плюс е мощен имуномодулатор, силен адаптоген и тоник

Поръчай КОРДИЦЕПС ПЛЮС

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Д-р Милен Христов – за лечебните свойства на гъбата Кордицепс (ВИДЕО)

  1. Красимира Крумова каза:

    Здравейте! Имам белодробен емфизм,артрит,висоо кръвно и понижена функция на щитовината жлеза.Мога ли да приемам кордицепс?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *