Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

При хипертония: 7 плодове, които нормализират кръвното налягане

За понижаване на кръвното се препоръчва консумирането на плодове съдържащи калий

Плодове за хипертония
Калият спомага за нормализиране на кръвното налягане

Днешно време хората стават все по-съзнателни за здравето си и се опитват да живеят по по-здравословен начин. От друга страна липсата на движение и заседналия начин на живот стават все по-разпространени проблеми, които са водещ фактор за множество заболявания.

Прекаленото застояване и трупането на излишни килограми водят до диабет, сърдечни заболявания, подагра и други сериозни здравословни проблеми. Едно от най-разпространените състояния при този начин на живот е хипертонията. Заболяването често бива наричано „тихият убиец”.

Ежедневното покачване на кръвното може да доведе до животозастрашаващи състояния като инсулт, инфаркт и болести като атеросклероза. Налягането на кръвта се влияе силно от количеството натрий в организма. За това, специалистите препоръват на хората, които страдат от хипертония да косумират по-малко храна богата на натрий и повече храна съдържаща големи количества калий. Калият помага за намаляване на кръвното и поддържането му в балансирани стойности.

В тази статия ще ви разкрием кои са плодовете, които могат по естествен път да облекчат хипертонията.

 

С редовната консумация на тези 7 плода може да си спестите пари за лекарства и да се предпазите от по-сериозни проблеми:

 

  1. Банан

Бананите съдържат огромно количество калий. В 100г банан се съдържат 358мг от ценния минерал, който също така регулира нивата на адреналин в организма и съдейсвта за стабилното емоционално състояние и доброто настроение. Може да се консумира директно, под формата на шейк, смути или като добавка в сладкиш.

  1. Портокал

Вкусният оранжев плод съдържа приблизително 181мг калий, в зависимост от големината. Той е чудесен за ядене, освен това е от най-класическите съставки за сутрешен фреш.

  1. Авокадо

Авокадото е сред най-богатите на калий плодове. Съдържа средно по 450мг калий, което е повече дори от бананите. От него става идеален дресинг за салата както и вкусен сос гуакамоле.

  1. Домат

Може да се учудите, че доматът влиза в този списък. Не са много хората, които знаят, че ботаниката класифицира доматите като плод.

Те са много богати на ликопен, което им придава мощни антиоксидантни качества. Също така, в 1 домат се съдържат повече от 200мг калий. За това е препоръчително да консумирате повече домати без значение дали са в супа, тестени изделия или салата.

  1. Гуава

Гуавата не е плод, който е много популярен по нашите географски ширини, но все пак може да се намери в по-големите магазини. Тя е истински склад за ценни хранителни вещества. В 100г гуава се съдържат повече от 400мг калий. Консумира се най-често под формата на сок.

  1. Киви

Кивито е истинска суперхрана. То е един от най-полезните плодове и освен това съдържа над 300 мг клаий на 100г. Изключително подходящ избор за нормализиране на кръвното.

  1. Нар

Червеното изкушение носи редица ползи за здравето. Нарът съдържа средно около 200мг калий, но се препоръчва и за хора страдащи от анемия, защото повишава желязото. Може да се яде директно или да се добави в смути.

Източник: https://www.drshikhasharma.com/

магнитна гривна
Магнитна гривна против високо кръвно

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *