Запекът може да е от шиповете на гръбнака

Връзка между шиповете на гръбнака и хроничния запек същестува, и дори е много честа. Почти 20% от болните от шипове се оплакват от запек.

Запекът се дължи на спастичното свиване на дебелото черво поради болките от шиповете. Дебелото черво е много реактивен орган, при силни болки то реагира съ свиване, или напротив – с пълно отпускане на мускулатурата. Бъбречните и жлъчните колики почти винаги се съпровождат с тежък запек. Болката от шипове може да не е силна, но е постоянна. Тя се отразява на дебелото черво, то се свива в спазъм и остава така. А съществува и обратна връзка – запекът усилва болката от шиповете. Получава се омагьосан кръг.

Опитайте да лекувате най-напред едно от двете страдания – онова, което по-лесно ще се поддаде. Вземете от аптеката някои леки разхлабителни, например течен парафин. Пийте от него по 2 супени лъжици вечер преди лягане. Освобождаването идва сутрин. И всеки ден, в който нямате запек, използвайте за лечение на шиповете – билкови рецепти, хомеопатия, масажи, източни лечения.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *