ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Прочистване на бъбреците: рецепти от руския лечител Вадим Мелик-Нубаров

Пробвайте тези ефективни техники за прочистване на бъбреците, познати на мнозина и толкова безобидни, че не може да има съмнение за каквито и да било негативни последици

 бъбреците
Динята е идеална за прочистване на бъбреците

Бъбречната болест е истинска трагедия за хората, защото е придружена от много неприятни последствия, както и от силна физическа болка. Почти всички заболявания на бъбреците и пикочния мехур се проявяват когато има пясък в тях, а след това и при образуването на камъни. Често това е пряк резултат от настинки, инфекции или възпаление, както и от използването на храни и напитки, които не са полезни за бъбреците. Ние обаче няма да повторим отново какви са основните принципи на здравословното хранене, а директно ще ви предложим не един, а няколко лесни начина и рецепти за прочистване на бъбреците.

Диня (и не само) за прочистване на бъбреците

Процедурата с диня е най-добре да се направи през лятото, когато дините зреят естествено. Запасете се с дини – те и черният хляб ще бъдат единствената ви храна за следващите седем дни. Не забравяйте, че в този случай ще постигнете най-добри резултати само ако сте упорити и не си позволявате да се храните с нищо друго.

И така, в продължение на седмица ще трябва да ядете само диня и черен хляб, а в края на динено-хлебната диета вечерта ще е необходимо да си направите дълъг топъл душ, като съсредоточите струята на слушалката в областта на бъбреците.

Най-подходящото време за отстраняване на камъни и пясък от бъбреците или пикочния мехур е 2-3 часа сутринта, часът на биоритъма на бъбреците. Не се притеснявайте ако имате екстремни позиви за уриниране по време на топлия душ – това е следствие от прочистването на отделителната система.

Тази процедура може да се прави веднъж в месеца, докато постигнете значителни резултати.

Има и друг начин за прочистване на бъбреците

За него е необходимо да си набавите масло от ела, както и колекция от билки: по 50 грама жълт кантарион, риган, градински чай, маточина и пача трева. Всички билки трябва да са сухи, добре смлени и разбъркани.

Чаят се прави като в 300 грама вряла вода се накисва една равна супена лъжица от билковата смес. Прецежда се след като се охлади.

Kнигата „Почистване и изцеление на тялото. Енциклопедия на традиционната медицина“ от Вадим Мелик-Нубаров

Отново в продължение на седмица ще трябва да минете на строга вегетарианска диета, като всеки ден сутрин, обед и вечер пиете чай от билките, изброени по-горе, и подсладен с мед.

Започвайки от седмия ден, продължете да пиете билковия чай, но този път ще добавите и масло от ела. Така овкусен чаят се приема в продължение на още 5 дни: 3 пъти на ден, 30 минути преди хранене. Всеки път в 100-150 грама от приготвената билкова настойка се добавят 5 капки етерично масло, след което инфузията се разбърква старателно.

Ще усетите резултата след няколко дни. За цял месец или повече, тежки кафяви мазни капки, които миришат на ела, ще изпадат по време на уриниране.

И накрая, един малко абсурден начин за прочистване на бъбреците и пикочния мехур

Всеки път преди да отидете до тоалетната, започнете да скачате бързо и високо 10-на пъти. Така ще разклатете долната част на корема и ще разбъркате утайката, образувана в бъбреците и пикочния мехур. Ако по време на уриниране почувствате кратко „ужилване“ в уретера, това означава, че изкарвате песъчинки и малки камъчета. Не се паникьосвайте! Радвайте се, че сте се отървали от тях.

От книгата „Почистване и изцеление на тялото. Енциклопедия на традиционната медицина“ от Вадим Мелик-Нубаров

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *