ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Слънчевият тен е опасен за здравето

Лекарите изброяват повече от 25 заболявания, предизвикани непосредствено от слънцето.

Много хора са убедени, че тенът е полезен за здравето. Обаче многобройни изследвания, проведени от учените в последно време, позволяват да се усъмним дo известна степен в това твърдение. Оказва се, че прекаленото увлечение по слънчевите бани увелича­ва риска от онкологични заболявания. През 1996г. била проведе­на европейска кампания „Ев­ропа против рака“, като един от ос­новните лозунги бил такъв: „Аз обичам слънцето, но защитавам кожата си“. В днешно време лекарите избро­яват повече от 25 заболявания, предизвикани непосредствено от слънцето или засилващи се под действието на неговото излъчване. Не е тайна, че то е причина за преждевременното стареене на кожата. И въпреки това милиони хора от цял свят през лятото по цели дни се пър­жат на слънцето, смятайки, че тенът подобрява външния им вид. Вярно, че едно хубаво заго­ряло тяло изглежда по-привлекателно – поне допреди няколко десетилетия Коко Шанел не го въведе като мода. Освен това, нека не забравяме, че загорялото тяло е свидетелство и за тежка работа под открито небе.

ВНИМАНИЕ!

Според специалистите тенът скоро ще излезе от мода точно защото е опасен за здравето. Между другото, лекият умерен загар не е вреден, а полезен – в кожата се изработват ферменти и хормони, повишаващи имунитета и съпротивителните сили на организма. Но ние, хората, се увличаме и се оставяме под палещите слънчеви лъчи дотогава, докато тяло­то ни заприлича на главня.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *