Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какви заболявания провокира липсата на талия?

Липсата на талия е по-опасна от дебелите крака, ръце и дупе. Отлаганията на мазнини в областта на кръста провокират рак

талия
Движението и редовната физическа активност е най-прекия път към подобряване на здравето

Всеки знае колко важен е нормалният индекс на телесната маса (ИТМ). Наднорменото тегло провокира някои от най-опасните заболявания. Въпреки това, дори липсата на излишни килограми все още не е показател за отлично здраве. Нашето благополучие и добро усещане се определя не само от количеството на мазнините, но и от мястото на локализацията им в организма. И този най-важен показател не се отчита индекса на телесната маса.

Стомахът не е същия

Най-нежеланото място за натрупване на мазнини е стомахът. Натрупването на мастна тъкан на това място деликатно се нарича фигура, подобна на ябълка.

Противно на общоприетото схващане, подобна фигура не е конструкторна особеност, а сериозна патология.

Дори ако теглото е нормално, а обиколката на талията надвишава препоръчителните показатели (80 см за жените и 94 см за мъжете) – това е сигнал за опасност. Доказано е, че всяко нарастване на талията с 5 см. увеличава риска от преждевременна смърт с 13% при жените и 17% при мъжете.

Защо натрупването на мазнини в областта на корема е по-опасно, отколкото по задните части и краката?

„Голямата талия показва натрупване на висцерална (вътрешна) мазнина, която обвива органите и расте чрез мускулите“, казва ръководителят на катедрата по превантивна медицина и основи на здравето професор Роза Цалагова. – Такава мазнина, за разлика от неприятната, но безобидна подкожна, е фабрика за производство на хормони, протеинови съединения и други вредни вещества, които провокират опасни заболявания. На първо място, сърдечно-съдови (коронарна болест на сърцето, хронична сърдечна недостатъчност, миокарден инфаркт, нарушение на сърдечния ритъм), инсулинова резистентност и захарен диабет”.

Роза Цалагова

Висцералните мазнини също така увеличават риска от рак

Увеличаването на обиколката на талията на всеки десет години с един размер увеличава вероятността от рак с 33%, а с два размера – със 77%. Жените с голямо количество висцерални мазнини са най-склонни да развият рак на ендометриума (злокачествена дегенерация на вътрешната лигавица на матката) и рак на гърдата, докато мъжете с широка талия са предразположени към тумори на дебелото черво.

Неслучайно мъжете оценяват тънката талия на жените. Те интуитивно чувстват, че това е един от важните показатели за репродуктивното здраве на жената. Жените с мастни натрупвания в корема често развиват менструални нарушения, които провокират безплодие.

Подобна мазнина е опасна и за по-силния пол. При мъжете либидото и потентността намаляват, появява се гинекомастия (уголемяване на млечните жлези).

Висцералната мазнина действа като провокатор на разширени вени на долните крайници и тазовите органи. Излишната мазнина в корема повишава вътреабдоминалното налягане и нарушава венозния отток, което предразполага към развитие на варикоза.

По-малко храна, повече движение

Невъзможно е да се отървете от висцералната мастна тъкан с помощта на козметични методи (миостимулация, електролиза, масаж, обвивки на тялото, вакуумна терапия и др.) Те могат само частично да премахнат подкожната мазнина, но не решават същността на проблема.

Основните помощници в борбата с висцералните мазнини са правилното хранене и физическата активност.

На пациенти с големи талии се препоръчва:

1. Хипокалорична диета – с ограничаване на въглехидратите и мазнините и достатъчно количество протеини и фибри.

2. Повишена физическа активност – аеробните упражнения със средна интензивност помагат да се отървете от вътрешните мазнини.

3. Наблюдение от ендокринолог – пациентите с коремно затлъстяване често се нуждаят от корекция на хормоналния статус.

4. Дълъг нощен сън (поне 7-8 часа) – нощната почивка подобрява ендокринната система, намалява стреса, което ви позволява да контролирате поведението по време на хранене.

Изглед на опаковката на продукта Ти Лайф

 

Източник: re-live.com.ua

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *