Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как се лекуват камъните в жлъчния проток?

Преди шест години ми откриха камъни в жлъчния мехур, направиха ми холецистектомия. Но в последно време пак ми се появиха болки. Изследваха ме пак и пак откриха камъни с размер 0,2-0,3 см. Този път в жлъчния проток. Какво да предприема?

Т.Василвва – Асеновград

Камъните, които са ви открили, не трябва да би безпокоят – жлъч­ният проток е с диаме­тър 0,8 см, а камъчета­та са 2-3 пъти по-малки по размер и не могат да запушат протока. Може би появилите се симптоми свидетелст­ват за това, че не са успели да открият всички камъни по време на изследването, или в жлъчния проток има възпаление. Само хи­рург може да потвърди или Опровергае това наше предположение. Разбира се, след като ви изследва отново.

Между другото, Чес­то се откриват камъ­ни в жлъчния проток. Това може да стане по следните причини: или при първата операция камъчета са попаднали в протока и не са били отстранени, или са се образували след опера­цията, въпреки че това се случва доста рядко.

Лекуващият лекар ще реши как да ви ле­кува. Може да ви на­значи:

  • прием на противовъз­палителни препарати и спазмолитици за лечение на възпаленията в прото­ците;
  • разтваряне и изваждане на камъните без операция,
  • повторна операция.

Във всеки случай камъните в жлъчния проток не трябва да остават без лечение. Ние ви предлагаме и няколко народни рецеп­ти, но първо се консул­тирайте с лекуващия лекар. Защото смесите могат да раздвижат камъчетата, а това ще доведе до запушване на жлъчните пътища и до жълтеница.

Залейте една супена лъжица боровинкови листа с гореща вода и оставете за 30 минути, след което прецедете. Приемайте по 2 супени лъжици 4-5 пъти на ден 30 минути преди ядене.

Залейте 2 супени лъ­жици смлени сухи коре­ни от пирейс една чаша гореща вода. Сложете да ври 5-10 минути, из­студете и прецеде­те. Приемайте по една трета чаша три пъти на ден непосредствено преди ядене.

В народната меди­цина се смята, че редов­ната употреба на гор­ска офика – до 2 чаши на ден в суров вид, предо­твратява повторното образуване на камъни в жлъчните пътища.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Как се лекуват камъните в жлъчния проток?

  1. Rex каза:

    Не слушайте „лекарите“, те са касапи. Дори и да ви оперират, организма ви пак ще произвежда камъни, ако не си промените храненето. Изчистете черния дроб и жлъчния мехур с лимон и зехтин, пийте всеки ден сок от червено цвекло и кисели ябълки, бягайте или правете коремни преси, и така ще се избавите, но на доктори не вярвайте.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *