Митове и факти за хроничната болка – Не се мъчете – лекувайте се веднага!

За да се избавите от първоначалната болка, е необходимо да ликвидирате причината.

Сякаш това се подразби­ра от само себе си – изкарай трънчето от дланта си и болката ще престане. Обаче В действителност нещата не са толкова прости, както изглеждат. Често дори пъл­ното изследване може да не даде отговор на въпроса за болката. За да се стигне до истинската причина за въз­никване на болката, следва да се обърнете за помощ към специалист, способен да се ориентира във вашите болестни симптоми.

  • Реалност

При никакви обстоятелства не се препо­ръчва да търпите непрекъсващата болка.

Дори ако е търпима и не е силна, но не преминава дъл­го време, незабавно потър­сете специалист. За всяка хронична болка трябва да съобщите на личния си или лекуващ лекар. Преди всичко болката е сигнал на органи­зма за някаква болест. Ос­вен това продължителната непрекъсваща болка е много коварно нещо – тя се разви­ва постепенно и често неза­белязано за човека. Колкото по-дълго време се опитва човек да търпи тази болка, толкова по-трудно ще се излекува впоследствие. Ме свиквайте с обезболяващи­те- това може да доведе до плачевни резултати. Ще ви припомним още нещо: някои хора с хронична болка често се опитват да я отстранят с алкохол или наркотици. Хроничната болка изморява и обезсилва човека, пречи му да спи нормално, не му дава възможност да си отдъхне, постоянно напомня за себе си, а това може да повлияе пагубно дори на отношени­ята с близките.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *