Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Разширени вени – 4 рецепти за лечение от народната медицина

Варикозните (разширени) вени са напълно лечими с подходящите природни средства

разширени вени
Източник: bulmedia.net

Разширените вени са често срещано заболяване и причините за него са най-различни: застоял начин на живот, наследтсвеност, бременност, продължително стоене прав, наднормено кило и д.р. Най- разпространения вариант на заболяването са варикозните вени на краката. Според някои статистики, всеки десети мъж и всяка трета жена страда от тази болест.

Превенцията и бързото вземане на мерки са изключително важни, защото развитите форми на заболяването са не само козметичен проблем, но водят и до сериозни усложнения. Медицината предлага множество лекарства и терапии за различните фази на болестта, но при напреднала степен може да се наложи и операционна намеса.

Народната медицина разполага с голямо разнообразие рецепти с природни средства, за лечение на заболяването. В някои случаи, тренитрането с натурални продукти дава не по-малък резултат от скъпите медикаменти и процедури.

Народни рецепти за разширени вени:

 

Отвара от конски кестен, цвят от лайка и коприва:

Кора от конски кестен, цвят от лайка и коприва се смесват в равни количества (приблизително по 10г от всяка съставка). Добре смесените съставки се добавят в 3 литра вода, след което се оставят да поврят в продължение на 1 час.

Готовата отвара се прецежда и се поставя във ваничка, в която да потопите крака си. Оставете краката си да се киснат в отварата за 30 минути. След процедурата е препоръчително да сложите компресионни чорапи за по-добър ефект.

 

Мехлем от масло и чесън:

1 глава чесън се натрошава хубаво или се смила с помощта на ситно ренде. Смесвате чесъна с около 2 пъти повече масло като количество и разбърквате добре, докато се получи смес подобна на мехлем.

Сместа се нанася директно върху засегнатитите зони и се увива с превръзка и шал, за да се загрее проблемния участък. Препоръчително е да извършвате процедурата преди лягане, за да може мехлема да престой цяла нощ върху разширените вени. На сутринта може да го измиете.

 

Настойка от каланхое и алкохол:

За настойката се използват листата на растението. Взима се еднолитров буркан, който се пълно до половината с листа от каланхое. След това запълвате буркана догоре със сантиратен алкохол, който да бъде поне 70% концентрат. Затворете буркана и го оставете да престой на тъмно място за 14 дни. Нужно е да разклащате буркана всеки ден през този период.

С готовата настойка се мажат краката всяка вечер преди лягане. Използва се до постигане на желания ефект.

 

Отвара от лозови листа:

50 грама лозови листа се слагат в 3 литра вряща вода, след което се маха от огъня. Лозовите листа се оставят да киснат във водата в продължение на няколко часа.

Затоплете готовата отвара до приятна за вас температура и я песипете във ваничка за крака. Потопете краката си и ги дръжте във водата в продължение на 15 – 20 минути. Процедурата се повтаря до постигане на желания ефект.

Източник: varicozguru.ru

венотон
ВЕНОТОН – билков крем за при разширени вени и хемороиди

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 3 до “Разширени вени – 4 рецепти за лечение от народната медицина

  1. Радост каза:

    Мога да споделя опит с ЛИЦЕРОЛ .Много ефикасен. Изчезва тежестта след намазване. Препоръчвам с две ръце.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *