Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Малко повече за вкусовите пристрастия

вкусови пристрастияСъществуват много теории, които се опитват да обяснят вкусовите пристрастия. Обаче има съвършено ясни научни теории защо се променя вкусът. Обикновено всичко се определя от потребностите на организма. Ако нещо не му достига, то инстиктивно човек се старае да хапва тези продукти, където се съдържат необходимите за организма му вещества. Но това важи само за здравия организъм. В случай на различни заболявания всичко става значително по-сложно: появяват се не само вкусови пристрастия, но и вкусови извращения.

Класически случай е, когато на човек му се иска да похапне… тебешир – това става при малокръвие, при понижен хемоглобин. Ако ви влече към соленото, вероятно в организма ви е възникнало възпаление. В този случай се повишава отделянето на пот, разходът на сол се увеличава и той трябва да се запълни.

Съгласно древнокитайската практика цигун желанието на човек да похапва солено най-напред сигнализира проблеми с бъбреците. На тях не им достига енергия и те започват да работят недостатъчно добре. За да се активизира работата на бъбреците, на организма му трябва сол. Но тук най-важно е да се премине мярката – така твърдят привържениците на това учение, защото солта съдържа влагата, течностите. Затова е най-добре да се изследвате и на първо място – бъбреците.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *