Начало / Здравето от А до Я / Болести на опорно двигателната система / Магнитотерапията помага при артритни заболявания


Магнитотерапията помага при артритни заболявания

Понятието артрит всъщност включва повече от 100 различни медицински състояния, които причиняват болки в ставите и ограничена подвижност. Най-често срещаната форма на артрит е Остеоартрита.

Артрита засяга скелетно-мускулна система – частта на тялото където мускулната и скелетната система си взаимодействат. Най-често засяганото място в човешкото тяло са ставите, където има хрущял и синовиална течност. Артрита се появява при по-възрастни хора и развитието му може да бъде ускорено от нараняване или наднормено тегло.

Артрита може сериозно да влияе на кръвоснабдяването на засегнатата зона, поради блокирането на ставата причинено от възпалението. Възможността да се увеличи кръвоснабдяването към засегната зона може да доведе до облекчаване на болката, намаляване на възпалението и увеличаване на подвижността. Съществуват много видове терапии за стимулиране на кръвообращението, но най-популярната е Магнитната. Смята се че магнитотерапията повишава кръвообращението като стимулира движението на желязото в кръвта. Това по никакъв начин не може да навреди на организма и също така не може да се предозира с магнитното поле.

Оценете статията
Оценка от гласували

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!

2 коментара

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*

Избрано за теб