Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ВИНПО-10 / VINPO-10

Съдържа винпоцетин, лактоза монохидрат, хидроксипропил целулоза, магнезиев стеарат, талк

Предназначение

ВИНПО-10 е лекарствено средство, прилагано при нарушения на мозъчното кръвообращение. Назначава се при главоболие и световъртеж, нарушения на паметта, двигателни затруднения – когато са свързани със съдови нарушения в мозъка. Възможно е да се приложи при определени очни или ушни болестни проблеми, също провокирани от влошено кръвообращение в главния мозък.

Как се приема

Приемът на ВИНПО-10 се назначава от лекар. Таблетките се вземат три пъти дневно, след хранене, с вода.Не се чупят, дъвчат или стриват. Еднократната доза е 5 или 10 г.

Ако е пропуснат прием, пациентът трябва да изчака времето за следващия и да вземе обичайната доза. Не трябва да се приема по-голямо количество от медикамента с цел компенсиране на пропуснатото.
Не са известни случаи на предозиране с негативни последици, но въпреки това приеманите дози не трябва да се завишават.

Прекратяване на приема може да се допусне само по лекарска препоръка.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с този медикамент може да стане причина за проявата на някои странични ефекти. Най-често се съобщава за усещане на сгорещяване, ниско кръвно, необяснима бодрост и веселие.

В по-редки случаи се развиват състояния с безпокойство и възбуда, главоболие, сънливост; съобщавано е за парези в едната част на тялото; повишени стойности на холестерол и кръвна захар; намалени тромбоцити и поява на сини петна по кожата – локални кръвоизливи; зрителни смущения, кръвоизлив в окото; слухови смущения; световъртеж; сърдечни смущения, нарушен сърдечен ритъм, ускорено сърцебиене, инфаркт. Възможни са също симптоми като гадене и стомашен дискомфорт, пресъхване на устата, интензивно потене, обриви, слабост и умора.

Има данни за много редки алергични реакции, загуба на апетит, гадене и повръщане, понижен хемоглобин, депресия, замаяност, загуба на съзнание; сърдечни смущения и колебания на кръвното налягане.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ВИНПО-10 не се използва при алергия към някоя от съставките на медикамента.

Лекарството не трябва да се прилага за пациенти с наскоро преживян мозъчен кръвоизлив или кръвоизлив в остра фаза; повишено вътречерепно налягане; при тежка исхемична болест на сърцето или нарушен сърдечен ритъм.

Не се използва за лечение на бременни и кърмачки.

Не трябва да се назначава за лечението на деца и подрастващи под 18 години.

Необходими са конкретни преценки дали лечението с ВИНПО-10 е безопасно за пациенти, които имат сърдечно заболяване, ниско кръвно, аритмия с прием на специфични за това медикаменти, високо кръвно налягане, смущения в сърдечната дейност, бъбречна или чернодробна недостатъчност. Такъв анализ е необходим и при алергия към други винка-алкалоиди.

Не бива да се шофира, ако приемът на медикамента влошава способността на водача да реагира адекватно на пътни ситуации.

Взаимодействие с други медикаменти

Задължителна е преценката за възможно безопасно съвместяване на този медикамент с други, от които конкретният пациент се нуждае. Особено внимание се обръща в случаите с лекарства за понижаване на кръвното – антихипертензивни; антиаритмици, антикоагуланти, лекарства за въздействие върху централната нервна система.

___
Усреднена цена в аптеките – 8.00 лв за 30 таблетки по 10 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *