Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЛИДОКАИН СПРЕЙ / LIDOCAIN SPRAY

Съдържа лидокаин, етанол 96 %, пропиленгликол, ментово масло

Предназначение

ЛИДОКАИН спрей е продукт за локално външно приложение: анестетик, средство за овладяване на болка. След нанасяне третираната зона временно губи чувствителност към допир и топлина. Ефектът се дължи на блокирана нервна проводимост в участъци от кожата и лигавиците. Използва се при малки интервенции в стоматологияга, дерматологията, гинекологията; при диагностични процедури или терапии в оториноларингологията.

 Как се приема

Прилагането на ЛИДОКАИН спрей следва потребностите на конкретната интервенция; напръскванията могат да са от една до 40 за пациент с телесно тегло около 70 кг. Съдържанието на флакона не трябва да попада в очите.

Ефектът от апликацията се развива в рамките на една минута и продължава 5-6 до 15 минути. При пациенти деца над 4 години допустимата доза от медикамента се изчислява индивидуално. В стоматологията алтернативен вариант е нанасяне на медикамента с памучен тампон, напръскан предварително с ЛИДОКАИН.

Възможни нежелани ефекти

Прилагането на ЛИДОКАИН спрей в по-големи дози може да причини алергични реакции, показани като обриви, сърбеж и локален оток. Не са изключени по-тежки прояви като оток на лицето и устните, на гърлото; затруднено преглъщане и говор, дихателни проблеми; ангиоедем. Възможни са също състояния на отпадналост и сънливост, замайване, кома.

Редки смущения са забавени сърдечни функции, блокиране на сърдечната дейност, сърдечни увреждания, понижено артериално налягане.

Съобщавано е за временни кожни раздразнения в мястото на третиране; щипене, зачервяване и сърбеж, болка; болки в гърлото, пресипване при прилагане в гърлото.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ЛИДОКАИН спрей не се прилага при алергия към съставка на продукта.

Медикаментът се прилага с особено внимание при интервенции в устната кухина и гърлото поради риск от вдишване.

Избягва се прилагане във високи дози при наранена и инфектирана кожа или лигавица, както и за пациенти със заболявания на сърцето, черния дроб или бъбреците.

При малки деца е препоръчително прилагането чрез памучен тампон, върху който е нанесен ЛИДОКАИН.

Допуска се прилагане при бременни и кърмачки под лекарски контрол.

Взаимодействие с други медикаменти

Комбинирането с други лекарствени продукти трябва да бъде анализирано от лекуващия. Специално внимание е необходимо при по-продължителна употреба или при прилагането на високи дози. Особено важно е това за пациенти, които се лекуват с антиаритмици, бета-блокери, циметидин.

__

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за флакон от 38 г

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *