БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

ЗОВИРАКС ДУО / ZOVIRAX DUO

Съдържа ацикловир, хидрокортизон, течен парафин, пропиленгликол, изопропилмиристат, натриев лаурилсулфат, цетостеарилов алкохол, бял мек парафин, полоксамер 188, лимонена киселина монохидрат, натриев хидроксид, хлороводородна киселина, вода

Предназначение

ЗОВИРАКС ДУО е крем с антивирусно и противовъзпалително действие. Съставката ацикловир блокира активността на херпесния вирус, а хидрокортизоновият компонент неутрализира локалния възпалителен процес.

Кремът се препоръчва като ефективно средство срещу лабиален херпес. Прилагането му неутрализира симптоми като изтръпване, сърбеж и болка, образуване на обрив и разраняване по устните и в близост до тях. Използването му при ранни признаци на хеарпес симплекс може да предотврати образуването на болезнени мехурчета. При вече наличен обрив ускорява оздравителните процеси и не допуска усложнения.

Терапията с този медикамент обикновено е ефективна в рамките на не повече от 5 дни. Ако в посочения срок не се получат очакваните резултати, трябва да се направи консултация с дерматолог.

Как се приема

ЗОВИРАКС ДУО е медикамент за локално външно приложение. Полага се като тънък филм върху проблемната зона до 5 пъти за 24 часа. Интервалите между две апликации следва да са най-малко 3-4 часа. Продължителността на прилагане е до пет дни.

Ако е пропусната апликация, кремът се нанася при първа възможност в обичайното количество, след което терапията продължава по първоначалния план. Няма данни за негативни последици, свързани с предозиране.

Възможни нежелани ефекти

Възможни са алергични реакции, при които прилагането се прекратява; задължително е да се направи медицинска консултация. Възможните симптоми са поява на кожно раздразнение и обрив, оток на устните и лицето, затруднено преглъщане и дишане с хрипове.

Най-често прилагането на ЗОВИРАКС ДУО се свързва с изсушаването на третираната кожна зона и лющене на кожата. При някои пациенти се проявяват смущения от рода на сърбеж, изтръпване и парене. Редки са случаите със зачервяване на кожата или промяна на пигментацията.

Има данни за зрителни смущения при по-продължително прилагане.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ЗОВИРАКС ДУО не се прилага при алергия към ацикловир, хидрокортизон или друга съставка на продукта.

Този медикамент е строго предназначен за херпес симплексни инфекции; не трябва да се използва за лечение на други кожни проблеми.

Медикаментът не трябва да попада в очите, носа или устната кухина; не се използва за лечение на генитални херпесни инфекции.

Продуктът е противопоказан при отслабена имунна система, ХИВ или след трансплантация на костен мозък.

Не се прилага при деца под 12 години.

Не се препоръчва при бременност и кърмене освен в случаите, когато лекуващият го назначава като крайна мярка и при преценка, че очакваната полза превишава потенциалния риск.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на ЗОВИРАКС ДУО, от които произтичат опасни за здравето на пациента ефекти. Въпреки това пациентът следва да информира лекуващия за всеки медикамент, който трябва да приема паралелно с прилагането на този крем.

Обикновено лечението със ЗОВИРАКС ДУО не се комбинира с употребата на други лекарствени средства за локално приложение.

_______
Усреднена цена в аптеките – 15 лв за опаковка от 2 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *