ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ДРОТАВЕРИН ДС / DROTAVERIN DS

Съдържа дротаверин хидрохлорид, натриев метабисулфит, етанол, вода за инжекции

Предназначение

ДРОТАВЕРИН ДС е инжекционен разтвор, прилаган като бърз спазмолитик. Назначава се при спазми на гладката мускулатура, при проблеми с вътрешни органи и кръвоносни съдове. Може да се прилага при жлъчни кризи, свързани с възпалителни процеси, камъни в жлъчния мехур или жлъчните пътища; при бъбречнокаменна болест, други заболявания на бъбреците, пикочните пътища и пикочния мехур; в случаи на неусложнено раждане – за скъсяване фазата на разширяване на маточната шийка.

Медикаментът се инжектира в качеството му на обезболяващо, ако пациентът не е в състояние да приема перорални медикаменти: при спазми на стомашно-чревния тракт в случаи на възпаление, при остри фази на язва и гастрит; за облекчаване на родилна болка; за успокояване на гладката мускулатура при болезнен цикъл и др.

Как се приема

ДРОТАВЕРИН ДС се прилага интрамускулно или интравенозно само от медицински специалист. Режимът на прилагане се определя от лекар; най-често дневната доза е в диапазона 40-240 мг, разделена на един до три приема.

При бъбречни и жлъчни кризи доза от 40-80 мг се прилага интравенозно, може и в комбинация с аналгетици.

При неусложнено раждане се прави интрамускулна инжекция с 40 мг от медикамента; процедурата може да се повтори след не по-малко от два часа. Допуска се въвеждане на общо количество ДРОТАВЕРИН ДС до 240 мг за 24 часа.

Пропускането на доза или предозирането са малко вероятни при условие, че лечението с този продукт се изпълнява само от медицински лица.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с този медикамент може да стане причина за алергични реакции – по правило при свръхчувствителност към бисулфати; има единични данни за случаи на анафилактичен шок, включително с фатален изход.

В редки случаи лечението с ДРОТАВЕРИН ДС провокира странични ефекти от типа на зачервяване, подуване и болка в точката на инжектиране. Съобщавано е за смущения като понижаване на кръвното налягане,сърцебиене, световъртеж, главоболие, слабост, влошено качество на съня, гадене, запек и др.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ДРОТАВЕРИН ДС не се прилага при известна алергия към компонент на продукта, както и към бисулфати.

Медикаментът е противопоказан при бъбречна, чернодробна или сърдечна недостатъчност; към нарушена сърдечна проводимост.

Не се използва за лечение на деца.

При бременност се допуска приложение по лекарска преценка и под контрол. Не се прилага при кърмене.

Препоръчително е да се избягва шофиране или работа с тежки машини, докато пациентът е под въздействието на медикамента заради риск от влошена концентрация и неадекватни реакции на външни въздействия.

Необходима е предварителна преценка за възможния риск при пациенти с ниско кръвно налягане.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелно прилагане с други медикаменти е възможно, след като лекуващият прецени взаимодействията на ДРОТАВЕРИН ДС с тях. Съвместната употреба с антипаркинсонови препарати може да отслаби специфичните им ефекти.

Усреднена цена в аптеките – 8 лв за опаковка от 10 стандартни ампули

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *