ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

АЗИТРОМИЦИН АБР / AZITHROMYCIN ABR

Съдържа азитромицин дихидрат, натриев лаурилсулфат, лактоза, монохидрат/царевично нишесте (85:15), магнезиев стеарат, титанов диоксид, желатин, азорубин/кармоизин

Предназначение

АЗИТРОМИЦИН АБР е макролиден антибиотик, назначаван при бактериални инфекции. С този медикамент се лекуват бронхити и пневмонии, хламидийни инфекции, възпаления на гърлото, ушите и синусите, инфекции на кожата и меките тъкани, Лаймска болест в начална фаза, червен вятър, импетиго.

Как се приема

Капсулите АЗИТРОМИЦИН АБР се поглъщат цели, с вода, един час преди или два часа след хранене.

Обичайната доза за деца с тегло над 45 кг и за възрастни е една капсула от 500 мг дневно за три дни.

Лечението на хламидийна инфекция се изпълнява с еднократен прием на две капсули наведнъж.

Ако е допуснат пропуск, капсулата се взема при първа възможност или във времето за следващия прием, без да се увеличава еднократната доза. При предозиране са възможни смущения от рода на гадене и повръщане, диария, временна загуба на слуха. Необходима е медицинска намеса.

Лечението не бива да се прекратява преждевременно поради риск от рецидиви и усложнения.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на АЗИТРОМИЦИН АБР може да причини алергична реакция, проявена чрез сърбеж и обриви, оток на лицето, клепачите и езика, затруднено преглъщане и дишане с хрипове. Необходима е лекарска помощ.

Бързата медицинска намеса е наложителна и в случаи когато пациентът страда от продължителна и тежка диария с кръв и слуз; обриви с мехури и люспи; смущения в сърдечната дейност; ниско кръвно; тежки обриви на кожата от различен тип, поява на мехури в интимната зона, по очите и устата.

Най-често пациенти коментират симптоми като болки в корема, гадене, диария, газове, подуване на корема. Съобщава се и за повръщане, ставни болки, умора, смущения на зрението и слуха, анорексия, промени на вкуса, главоболие и замаяност, изтръпване на крайниците, промени на кръвни показатели.

В по-редки случаи отклоненията в стойностите на кръвните показатели стават по-категорични; наблюдават се смущения във функциите на черния дроб, нарушения на водно-солевия баланс, гастрит и запек, сърдечни палпитации, гъбични инфекции в устата и влагалището.

Има данни още и за бъбречни нарушения – до бъбречна недостатъчност, ниско кръвно, агресивност или тревожност, мускулна слабост, анемия, мускулна слабост, колит, панкреатит, жълтеница, сърдечни смущения.

Кога НЕ БИВА да се употребява

АЗИТРОМИЦИН АБР не се назначава при алергия към някоя от съставките на медикамента; към еритромицин или други антибиотици от група макролиди и кетолиди.

Рискови пациенти се консултират за безопасен прием на медикамента; касае се за хора с болести на черния дроб, бъбречни или сърдечни; ако след прием на други антибиотици е имало диария; при смущения след прием на ерготамини.

За бременни и кърмачки е важна преценката на лекуващия с оглед възможните рискове.

Продуктът не е подходящ за деца с тегло под 45 кг.

Взаимодействие с други медикаменти

Този антибиотик е несъвместим с ерготаминови продукти.

Паралелният прием с някои лекарства може да промени терапевтичните ефекти или да стимулира проявата на странични ефекти от рода на кървене, смущения в сърдечната дейност, промени в кръвни показатели. Повишено внимание при съвместяване с антиациди, антикоагуланти, циклоспорин, противоалергични, лекарства за сърдечни заболявания.

______

Усреднена цена в аптеките – 13 лв за 6 капсули по 500 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *