Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

10-минутна техника при високо кръвно и други хронични заболявания

С помощта на тази 10-минутна възстановителна техника ще може да подобрите здравето след прекарани тежки заболявания, като хипертония, рефлукс и други

техника
С помощта на тази древна техника ще подобрите значително здравето си

Тази древна техника, на която ни учи Аюрведа е лесна за изпълнение у дома. Ако я превърнете в сутрешен ритуал това само ще донесе ползи за здравето.

Тази техника се използва от древни времена и представлява набор от няколко лесни манипулации, които се правят сутрин. Прилага се с успех при такива състояния, като:

– хипертония (високо кръвно налягане);
– атеросклероза, разширени вени;
– заболявания на стомашно-чревния тракт (яза, гастрити, стомашен рефлукс);
– възстановяване след тежки заболявания – пневмония, инсулт, след операции;
– болести на жлъчката (жлъчно-каменна болест) и за прочистване на черния дроб.

Процедурите повлияват благоприятно на целия организъм. 10-минутната програма сваля нивата на лошия холестерол и спомага за прочистването на кръвоносните съдове. По този начин органите и системите в човешкото тяло са богато снабдени с кислород и хранителни вещества.

Освен това, те чистят тялото от отпадъци и токсини, които пречат на пълноценния живот. Само 10 минути занимания на ден ще подобрят работата на всички органи и системи и ще възстановят здравето на тялото.

Практикуващите аюрведа учат, че енергийните потоци, протичащи през тялото, наистина могат да бъдат контролирани, да променят силата и посоката си. Ако човек успее да балансира енергията, която циркулира през тялото, тогава това ще му позволи да се избави по-бързо от различни латентни болестни процеси, протичащи незабелязано в човешкия организъм.

С помощта на Аюрведа е възможно да се установи хармонично взаимодействие между трите компонента на човекa – тяло, дух и ум. Тази практика помага ефективно за подобряване на здравето, заради натрупания хилядолетен опит.

И така, както трябва да се направи и в каква последователност?

1. Почистете езика за 30 секунди. След сутрешно миене на зъбите отстранете плаката от езика, като използвате специален инструмент или малка лъжичка. Редовното почистване ще подобри работата на жлъчния мехур и бъбреците и ще нормализира процесите, протичащи в тях. В ежедневно образуваната плака се натрупват много патогенни микроби и токсини, затова е добре да ги премахвате поне веднъж на ден.

Почистване на езика

2. Ползвайте сусамово масло. След като си измиете езика, изплакнете устата със сусамово масло в продължение на две минути и след това с вода. Естествените масла съдържат вещества, които нормализират баланса на киселините, подобряват здравето на устната кухина много по-ефективно, дори и от най-скъпата козметика.

3. Направете си самомасаж в продължение на 3 минути. Вземете мека четка или парче вълнена кърпа, разтрийте се, първо шията, гърба, раменете, ръцете. Правете кръгови движения 10-20 пъти за всяка част на тялото. След това масажирайте гърдите, в посока отдолу нагоре, минете през корема с директни движения отляво надясно. Не пропускайте и мускулите на бедрата, като се започне отвътре навън и се завърши с долните крайници, отгоре надолу.

Топла вода с лимон

4. Пийте топла вода с лимон за 30 секунди. Стоплете една чаена чаша вода и изстискайте в нея сока на половин лимон. В рамките на 30 минути я изпийте на малки глътки. Тази топла и свежа течност ще премахне всички вредни вещества от тялото.

Вечерна доза здраве

5. Дишайте спокойно в продължение на 2 минути. Поемайте дълбоки, плавни вдишвания. Концентрирайте се изцяло върху дихателните упражнения, това ще ви помогне да намерите спокойствие.

6. Стимулирайте храносмилателната система за 2 минути. Вземете малко количество сусамово масло и го затоплете леко. Втрийте го в областта на стомаха, като движите дланта си в кръг. След това потопете хавлиена кърпа в гореща вода, изстискайте я и я поставете на това място, докато се охлади напълно. Тази процедура насърчава доброто усвояване на храната и облекчава безсънието.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *