Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

РИНОПАНТЕИНА / RINOPANTEINA

Съдържа витамин А палмитат, Д-пантенол, хидролизиран протеин на Авена сатива (0,1%), БХА, течен парафин, бял вазелин

Предназначение

РИНОПАНТЕИНА е назален унгвент, насърчаващ реепителизацията и възстановяването на носовата лигавица. Препоръчва се след травми с наранявания и кървене, след продължителна употреба на назални медикаменти от типа на кортикостероиди, антихистамини и др. Подходящ е при сухи лигавици, упорити крусти; като съпътстващ продукт при медицински манипулации като тампонада или за улесняване на изследвания.

Как се приема

Малки дози от унгвента – стълбчета до 1см, се въвеждат във всяка ноздра от един до три пъти на ден. Двете ноздри се разтриват внимателно, за да се разпредели мазта равномерно в носовата кухина. Може да се прилага продължително време. При пропусната апликация се изчаква времето за следващата. Няма данни за епизоди с предозиране.

  • Продуктът може да се приложи и под формата на спрей. РИНОПАНТЕИНА спрей е избор при атрофия на носовата лигавица по аналогични причини, включително при медикаментозен или алергичен ринит. Съдържа Д-пантенол, витамини Е и А, хидрогенизирано рициново масло, динатриева сол на етилендиаминтетраоцетна киселина, натриев н-хидроксиметилглицинат, калиев сорбат, ксантанова гума, аромати, буферен изотоничен разтвор с pH 7,2. Прилага се чрез впръсквания – два пъти дневно по две във всяка ноздра. Разтворът не бива да попада в очите или устата.

Възможни нежелани ефекти

Допустими са много редки алергични реакции, изразени в дразнене, сърбеж, оток на лицето, обриви по лицето. При подобна симптоматика, особено ако прогресира, терапията се прекратява и се търси медицинска помощ.

Кога НЕ БИВА да се употребява

РИНОПАНТЕИНА не трябва да се използва при алергия към някоя от съставките на продукта.

Унгвентът не се използва при деца под двегодишна възраст.

Допуска се приложение при бременни, кърмачки и хора в напреднала възраст.

Препоръчителна е консултация с оториноларинголог в случаите, когато едновременно с този продукт трябва да се прилагат и други назални медикаменти.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на медикамента, които са навредили на лекуваните потребители.

Усреднена цена в аптеките – 15 лв за опаковка от 10 г унгвент, или 20 лв за 20 мл спрей флакон

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *