Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

БРОНХОМАКС / BRONCHOMAX

Съдържа амброксолов хидрохлорид, лимонена киселина монохидрат, течен сорбитол, глицерол, метил парахидроксибензоат, пропил парахидроксибензоат, пропиленгликол, аромати, вода

Предназначение

Сиропът БРОНХОМАКС се препоръчва при възпаления на дихателните пътища с образуване на гъст секрет и кашлица. Активната съставка на продукта – амброксолов хидрохлорид, втечнява секрета и улеснява отхрачването му. По този начин дихателните пътища се освобождават и успокояват, дишането се облекчава. Сиропът е подходящ като част от комплексно лечение при остри и хронични състояния.

Как се приема

БРОНХОМАКС се предлага в два варианта: със съдържание на активната съставка 15 мг в 5 мл, или 30 мг/5 мл.

БРОНХОМАКС 15/5 не трябва да се дава на деца под едногодишна възраст заради невъзможност да отхрачват отделените секрети. Деца под двегодишна възраст биха могли да приемат под лекарски контрол два пъти дневно по 2.5 мл. Деца на възраст 2-5 години, приемат три пъти дневно по 2.5 мл; на 6-12 години – два или три пъти по 5 мл. Терапията дава резултат в рамките на 5-7 дни.

БРОНХОМАКС 30/5 е предназначен за лечение на възрастни и деца над 12 години. През първите 2-3 дни на лечението се дават два пъти дневно по 10 мл от сиропа, след което – два или три пъти дневно по 5 мл. Лечението продължава до 10 дни.

Ако е пропусната доза, сиропът се взема при първа възможност. Не бива да се приема по-голямо количество с цел компенсиране. При предозиране се прави незабавно медицинска консултация.
Приемът на сиропа трябва да следва указанията на лекуващия; не прекъсвайте терапията с този медикамент преди назначения срок, дори да се чувствате напълно излекувани.

Възможни нежелани ефекти

Сиропът се приема добре и сравнително рядко се регистрират оплаквания заради странични ефекти. Най-често споменаваните сред тях са гадене и повръщане, диария, сърбеж и обриви, главоболие, отпадналост. В повечето случаи това са преходни симптоми, които отшумяват при прекратяването на приема.

Кога НЕ БИВА да се употребява

БРОНХОМАКС нетрябва да се приема при алергия към някой от компонентите.
При симптоми на остра кожна реакция с мехури и язви приемът се прекратява; възможни са патологии като Синдром на Стивън-Джонсън или Лайл.

Пациенти с бъбречна или чернодробна недостатъчност се консултират индивидуално, за да се прецени възможен ли е безопасен прием на сиропа.

Бременни и кърмачки биха могли да вземат продукта, ако лекуващият прецени очакваната полза като превишаваща потенциалните рискове.

Взаимодействие с други медикаменти

БРОНХОМАКС не се взема паралелно с продукти, съдържащи кодеин или други противокашлични – така се затруднява изхвърлянето на секретите.

Съвместяването с някои продукти като еритромицин, амоксицилин, цефуроксим, доксициклин увеличава концентрацията на антибиотика в слюнката и бронхиалния секрет.

Ефектът от приема на сиропа отслабва и отделянето на секрети намалява, ако паралелно се вземат медикаменти от рода на трициклични антидепресанти, халоперидол, атропин, амантадин, прокаинамид.

_______

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за флакон от 120 мл сироп 15/5 мл, или 6 лв за 120 мл сироп 30/5 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *