ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

РЕЛАФАЛК / RELAFALK

Съдържа рифамицин натрий, амониометакрилатен съполимер (тип В), аскорбинова киселина, глицеролов дистеарат, соев лецитин, магнезиев стеарат, манитол, съполимер на метакрилова киселина и метилметакрилат (1:2), макрогол 6000, колоиден силициев диоксид, талк, титанов диоксид, триетилов цитрат, жълт железен оксид

Предназначение

РЕЛАФАЛК е лекарствен продукт срещу т.н. диария на пътешественика. Активната му съставка рифамицин натрий е антибиотик, който въздейства при болестни състояния на дебелото черво. Помага при спазми и болки в корема, чести изхождания, гадене и повръщане, газове. Не се прилага, ако потенциалният потребител е с повишена температура и/или има кръв в изпражненията.

Как се приема

Таблетките РЕЛАФАЛК се поглъщат цели – с достатъчно вода, без връзка с храненията. Обичайната схема на лечение е прием на две таблетки сутрин и толкова – вечер, в продължение на три дни.
Медикаментът е предназначен за краткосрочна терапия. Ако след три дни състоянието на пациента не се подобри въпреки лечението, то следва да се промени.

Ако се пропусне прием в планираното време, трябва да се изчака времето за следващия и да се вземе обичайната доза. При предозиране се прави консултация с лекар – дори в случаите, когато не се проявяват тревожни симптоми.

Терапията на бива да се прекъсва самоволно, тъй като по този начин се компрометира изпълнението й.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на РЕЛАФАЛК може да провокира при един на всеки 10 пациенти диария или главоболие.
Сред по-редките странични ефекти се коментират крампи и коремни спазми, храносмилателни смущения, подуване на корема, косопад, интензивно нощно потене, сърбежи, болки в мускулите и ставите, мускулна слабост, смущения във функциите на бъбреците и черния дроб, слабост и общо неразположение.

Не са изключени алергични реакции с различна интензивност; вторични бактериални инфекции; задържане на течности и оток на крайниците; отклонения в стойностите на някои кръвни показатели.

Кога НЕ БИВА да се употребява

РЕЛАФАЛК не се назначава при алергия към активната съставка или към някое от помощните вещества; избягва се при алергични прояви към други антибиотици.

Противопоказан при придружаващи диарията симптоми като висока температура и кръв в екскрементите; при перфорации в чревния тракт, вътрешни кръвоизливи, тежък запек със запушване на червата и пр.

Не се препоръчва за бременни или кърмачки освен в случаите, когато лекуващият прецени очакваната полза като по-голяма от потенциалния риск.

Не се прилага при деца и подрастващи под 18 години.

Взаимодействие с други медикаменти

РЕЛАФАЛК не се приема паралелно с друг подобен антибиотик.

Задължителна е индивидуалната преценка за възможен риск при необходимостта от съчетаване с антикоагуланти, циклоспорин, перорални контрацептиви.

Ако пациентът трябва да взема паралелно и активен въглен, приемът му предхожда този на РЕЛАФАЛК с два часа.

______
Усреднена цена в аптеките – 16 лв за 12 таблетки по 200 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “РЕЛАФАЛК / RELAFALK

  1. Маргарита Николова каза:

    Може ли да се приема едновременно с нистатин за предотвратяване на гъбична инфекция и с фуролин за лекуване на цистит?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *