Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЛЕВИД / LEVIDE

Съдържа левосулпирид, микрокристална целулоза, лактоза монохидрат, натриев нишестен гликолат тип А, магнезиев стеарат

Предназначение

ЛЕВИД с активна съставка левосулпирид се приема за активиране на чревната перисталтика; продуктът е от типа стомашно-чревни прокинетици. Препоръчва се при диспепсичен синдром –диария или запек, оригване, киселини, подуване и тежест в корема, анорексия, главоболие след хранене; смущенията може да са свързани със забавено изпразване на стомаха при рак или диабетна гастропротеза.
Помага при гадене и повръщане след прием на противоракови медикаменти или след оперативна интервенция. Може да се назначи също при първично главоболие, световъртеж; при тревожност и депресия.

Как се приема

Като стандартна доза ЛЕВИД се препоръчва прием на една таблетка от 25 мг, три пъти дневно. Таблетките се поглъщат преди хранене – цели, с вода.

Ако е пропуснат прием, терапията продължава по препоръчаната схема, без да се удвоява еднократната доза с цел наваксване. При предозиране е необходимо да се спре терапията за време, определено от лекуващия. Приемът на твърде голямо количество от продукта може да се отрази на качеството на съня; възможна е поява на неволеви или необичайни движения.

Прекратяване на приема е възможно след консултация с лекуващия.

Възможни нежелани ефекти

В отделни случаи продуктът е провокирал смущения като гинектомастия, аменорея, галакторея, промени в либидото; отклонения, свързани с хипоталамуса и хипофизата.

В редки случаи се наблюдават различни смущения в сърдечната дейност. Не са изключени единични случаи на внезапна смърт, тромбоемболизъм и др.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ЛЕВИД не се прилага при алергия към съставка на медикамента.

Продуктът е противопоказан при епилепсия, сърдечна недостатъчност; при хипертония, свързана с феохромоцитом; при рак на гърдата; при пациенти в маниакална фаза.

Не се прилага при кървене в стомашно-чревния тракт; при данни за наранявания или перфорации.

Преценява се индивидуално дали приемът на ЛЕВИД е безопасен за пациенти в риск от инсулт.

Изключва се прием при бременност и кърмене.

Пациент, лекуван с този медикамент не бива да шофира, ако приемът му причинява сънливост и световъртеж, неконтролирани движения и забавени реакции.

Не се прилага за лечение на деца и подрастващи.

Взаимодействие с други медикаменти

ЛЕВИД не може да се приема едновременно с невролептици и с лекарства, които нарушават водно-солевия баланс.

При съвместяване с антипсихотици терапията следва да е под стриктен контрол.

Проследяване заради възможни промени в ефектите на въздействие са препоръчителни, ако ЛЕВИД се взема едновременно с антихолинергични продукти, аналгетици, наркотични.

Избягва се консумацията на алкохол, докато е в ход терапията с ЛЕВИД.

_________

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за 30 таблетки по 25 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *