ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЛЕГОФЕР / LEGOFER

Съдържа железен протеинсукцинилат, натриев метил парахидроксибензоат; натриев пропил парахидроксибензоат, течен сорбигол, пропиленгликол, захарин натрий, натриев хидроксид, вишнев аромат, вода

Предназначение

Сиропът ЛЕГОФЕР представлява желязо-протеинов комплекс за профилактика на железен дефицит и за лечение на желязодефицитна анемия и латентен железен дефицит. Предимство на продукта е формата, която позволява прием без дразнене на стомашната лигавица.

Как се приема

ЛЕГОФЕР се приема в дози и с продължителност, зависими от степента на железния дефицит, възрастта и повлияването.

Възрастни пациенти могат да вземат дневно 15-30 мл от сиропа. Дневната доза се разделя по равно за два приема преди хранене.

За пациенти-деца се изчислява персонална дневна доза в зависимост от телесното тегло, по формулата 1.5 мл/кг. Цялата доза се разделя по равно за два приема в рамките на деня.

Ако по някаква причина е пропуснат прием, съответното количество се взема при първа възможност или се изчаква времето за следващия. Не се допуска двойна доза с цел компенсиране.

При предозиране се развива симптоматика с гадене и повръщане, повръщане на кръв, болки в стомаха, сънливост, цианоза, припадъци; има информация за изпадане в кома. Необходима е медицинска намеса за контрол на жизнените функции. Критичната фаза след поглъщането на големи количества от продукта продължава до осем часа.

Не се препоръчва самоволно прекратяване на приема, има риск от рецидив на симптомите.

Възможни нежелани ефекти

Страничните ефекти при прием на ЛЕГОФЕР са сравнително редки и в повечето случаи – преходни. При терапия с по-високи дози може да се развият състояния със стомашни болки, диария или запек, гадене. Има единични случаи на оплаквания за тъмни екскременти. При корекция на дневните дози в повечето случаи страничните ефекти се прекратяват.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ЛЕГОФЕР не трябва да се назначава при алергия към съставка от лекарствения продукт.
Продуктът е противопоказан за пациенти с хемохроматоза; при анемии, които не са свързани с железен дефицит; при панкреатит и чернодробна цироза; ако пациентът страда от хемосидероза – когато желязото се отлага в тъканите, особено в чернодробната;

Считаните за рискови пациенти следва да бъдат консултирани за възможното безопасно лечение с ЛЕГОФЕР – става дума за такива с неизяснена по вид анемия; с пептична язва, възпаления на сектори от червата или целия чревен тракт; при менорагия, алергия и непоносимост към млечен протеин, фруктоза, парабени.

За бременни и кърмачки се преценява индивидуално безопасният прием на продукта.

Сиропът трябва да се приема два часа след хранене с продукти, които съдържат железни съединения – мляко, чай, зеленчуци, кафе.

Взаимодействие с други медикаменти

При съвместяване с други медикаменти се преценяват безопасните и ефективни дози и режим на прием за ЛЕГОФЕР. Преценката засяга възможна паралелна употреба с антибиотици, бифосфонати, пенициламин, тироксин, леводопа, метилдопа, витамин С, антиациди.

________
Усреднена цена в аптеките – 7 лв за флакон от 150 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *