ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ДРУНИЛЕР / DRUNILER

Съдържа фебуксостат, лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, хидроксипропилцелулоза, кроскармелоза натрий, колоиден силициев диоксид, магнезиев стеарат, поливинил алкохол, талк, титанов диоксид, макрогол, кополимер на метакрилова киселина – етил акрилат (1:1), жълт железен оксид, натриев хидрогенкарбонат

Предназначение

ДРУНИЛЕР е медикамент за лечение на подагра. Приемът му понижава стойностите на пикочна киселина в кръвта и предотвратява образуването на уратни кристали. Последното е причина за сериозни увреждания на ставите и бъбреците; за болезнени подагрозни пристъпи с подуване на става и обездвижване, с образуване на специфични отлагания – тофи.

Лекарството се прилага и при онкоболни, които са били подложени на химиотерапия – вследствие на това нарастват стойностите на пикочна киселина в кръвта.

Как се приема

Пациенти с подагра могат да приемат този медикамент дългосрочно; лекуващият препоръчва доза от 80 или 120 мг – една таблетка, която се приема веднъж на ден.
Пациенти с онкологично заболяване, подложени на химиотерапия, започват прием на таблетки от 120 мг – по една дневно, два дни преди началото на химиотерапията и по време на провеждането й. в този случай лечението е краткосрочно.

Таблетките ДРУНИЛЕР трябва да се гълтат цели, с малко вода, без връзка с храненията. Ако пациентът пропусне прием в обичайното време, таблетката се взема при първа възможност или се изчаква времето за следващия. Пропускът не се наваксва с двойна доза. При предозиране е необходима медицинска намеса.

Самоволното прекратяване на приема може да влоши състоянието на болния, тъй като по всяка вероятност стойностите на пикочната киселина ще се повишат отново и ще започне формиране на уратни кристали около ставите и бъбреците.

Възможни нежелани ефекти

В редки случаи приемът на продукта може да причини тежки алергични реакции, част от тях потенциално животозастрашаващи. Става дума за тежки обриви с образуване на мехури, лющене на кожата и вътрешни телесни зони, повишена температура, увеличение на лимфни възли, хепатит, генерализирани обриви, анафилактични реакции с оток на лицето, гърлото и на крайници, проблеми с дишането. В такива случаи незабавно трябва да се потърси медицинска помощ.

Сред често коментираните странични ефекти са отоци, гадене, диария, главоболие, интензивна проява на симптоми на подагра, чернодробни смущения.

В по-редки случаи се съобщава за отслабване на апетита, отслабване на либидото, повишаване стойностите на кръвната захар, промяна в качеството на съня, смущения в сърдечните функции, кашлица, възпаление на гърлото и носовата кухина, замайване, пресъхване на устата, повръщане, горещи вълни, сърбеж, прояви на различни кожни заболявания, мускулни крампи, бъбречни смущения и кръв в урината, камъни в жлъчката и бъбреците, смущения на щитовидната жлеза, еректилна дисфункция.

Има информация и за малък брой случаи с възпаления на дълбоки слоеве на кожата, мускулни увреждания, чувство за жажда, нервност, зрителни и слухови смущения, косопад, панкреатит, скованост на ставите, чернодробни увреждания, бъбречни възпаления.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ДРУНИЛЕР не се употребява при алергия към компонент на лекарствения продукт.
За някои групи рискови пациенти се преценява индивидуално дали лечението с медикамента е безопасно. Това са хора с бъбречни заболявания и алергия към алопуринол; със сърдечна недостатъчност или друго сърдечно заболяване; с болести на черния дроб; при високи нива на пикочната киселина в кръвта поради генетичен фактор; при болести на щитовидната жлеза.

Не се дава на деца и подрастващи под 18 години.

Не се прилага при бременност и кърмене.

Пациенти, лекувани с ДРУНИЛЕР не трябва да шофират, ако продуктът им причинява замайване, зрителни и слухови отклонения, изтръпване или скованост на крайниците.

Взаимодействие с други медикаменти

Пациентът уведомява лекуващия за всеки продукт, който трябва да взема паралелно с ДРУНИЛЕР или го е приемал доскоро. Съвместяването може да промени ефектите на въздействие или да провокира интензивна проява на странични ефекти.

Особено важно е приемът да бъде съобразен с медикаменти, съдържащи някой от следните компоненти със специфично въздействие: меркаптопурин -за онкологични заболявания; азатиоприн – за потискане на имунната система; противоастматичното теофилин.

________

Усреднена цена в аптеките – 27 лв за 28 таблетки по 80 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *