БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

БРОНХИПРЕТ / BRONCHIPRET

Съдържа екстракти от мащерка стрък и корен иглика, микрокристална целулоза, лактоза монохидрат, глюкоза, колоиден силициев диоксид, полиакрилатна дисперсия 30%, кросповидон, хипромелоза, талк, повидон, магнезиев стеарат, титанов диоксид, пропилен гликол, ментов аромат, арабска гума, малтодекстрин, лактоза, меден хлорофилин, глюкозен сироп, захарин натрий, симетикон, диметикон, рибофлавин

Предназначение

БРОНХИПРЕТ е лекарствен продукт на растителна основа; приемът облекчава продуктивната кашлица и подпомага освобождаването на дихателните пътища от задържани гъсти секрети. Обикновено таблетките постигат положителен ефект в рамките на една седмица. Ако това не се случи, трябва да се обсъди смяна на терапията.

Как се приема

БРОНХИПРЕТ се приема перорално; таблетките се гълтат цели преди хранене – три пъти дневно по една. Поглъщането става с чаша вода.

Дневната доза 3х1 е препоръчителна за възрастни

При пропуснат прием се изчаква времето за следващия и се взема обичайната доза – не трябва да се удвоява количеството за еднократен прием с цел компенсация. Предозирането по условие може да причини смущения в стомашно-чревния тракт като гадене и повръщане, коремни спазми, диария. По същество – няма регистрирани случаи на предозиране с този продукт.

Приемът може да се прекрати без последици за пациента.

Възможни нежелани ефекти

В много редки случаи приемът на БРОНХИПРЕТ може да стане причина за реакции на свръхчувствителност като обриви и зачервяване на кожата с различна интензивност; сърбеж, уртикарии. Възможни са също смущения като оток на лицето, устните и гърлото, затруднено преглъщане и говор, дихателни затруднения, дишане с хъркане. При появата на подобни признаци за свръхчувствителност спрете приема и потърсете медицинска помощ.

Сравнително редки са и случаите с гадене и повръщане, болки в корема, спазми, разстройство.

Кога НЕ БИВА да се употребява

БРОНХИПРЕТ не се назначава при алергия към някоя от съставките.

Продуктът не е подходящ за деца и подрастващи под 18 години.

Не се препоръчва за бременни и кърмачки.

По лекарска преценка се определят индивидуални дози за пациенти със заболявания на черния дроб и бъбреците.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на БРОНХИПРЕТ, при което са последвали негативни ефекти и е застрашено здравето на потребител.

Въпреки това пациентът следва да съобщи на лекуващия какви медикаменти е приемал или ще продължи да взема едновременно с БРОНХИПРЕТ.

______

Усреднена цена в аптеките – 9 лв за опаковка с 20 стандартни таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *