При стрес и тревожност: 5 метода, които ще ви помогнат да се отпуснете

Тези лесни методи ще ви помогнат да се почувствате като преродени

Ще ви предложим 5 лесни начина за релакс, които ще ви помогнат при стрес и тревожност.

1. Гребен

Заради напрежението и умората, които се натрупват през деня, обикновено главата започва да натежава и да боли. Най-лесният начин да разсеете болките е да заложите на сресването с гребен в продължение на 10-15 минути. Гребенът ще направи своеобразен масаж на скалпа и ще подобри значително кръвообращението. Този метод доказано отпуска мускулите.

2. Масаж

Едва ли има някой, който да се съмнява във вълшебната сила на масажа. Разбира се, не всеки може да си позволи професионален такъв. В такива случаи на помощ идва масажът на няколко точки по тялото. Достатъчно е да масажирате точката между веждите, тази в средата на долната устна и в центъра на дланта. Само след няколко минути ще се почувствате като преродени.

при стрес и тревожност
При стрес и тревожност – какво помага?

3. Сладолед

Доказано е, че вкусът на сладоледа има мощен антистрес ефект. Той действа на настроението като допинг. Разбира се, сладкото ледено изкушение не е единствената храна антидепресант. Такива са бананите и мазната риба, която съдържа омега-3 мастни киселини.

4. Разтрийте ръцете

Това е поредният лесен начин за релакс при стрес и тревожност. Достатъчно е само леко да разтриете ръцете, за да свалите умората и напрежението. Просто ги потъркайте една в друга докато усетите, че започват да се загряват.

Можете да потъркате леко и ушите си. Така ще подсилите свалянето на напрежението и несъмнено това ще подобри настроението ви.

5. Вземете си горещ душ

В студените зимни дни един горещ душ несъмнено ще ви подейства изключително разтоварващо. Трябва само да застанете под топлата струя на душа – нека водата масажира раменете и главата ви в продължение на 5-10 минути.

Източник:Блиц,Pixabay.com

Оценете статията
Оценка 0 от 0 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.